НовиниЧеркащинаПротягом вихідних в екосистемах на Черкащині сталося майже десяток...

Протягом вихідних в екосистемах на Черкащині сталося майже десяток масштабних пожеж

-

- Advertisment -

За вихідні у природних екосистемах області рятувальники Черкащини ліквідували 8 великих пожеж сухої трави та сміття. Про це повідомляє пресслужба управління ДСНС України в Черкаській області.

Суха спекотна погода, що встановилася на території Черкаської області істотно ускладнила оперативну обстановку з пожежами. Щоденно пожежно-рятувальні підрозділи ліквідовують по кілька масштабних загорань сухої рослинності та сміття, які виникають через людську недбалість та необережність. Найвищий, 5-й клас пожежної небезпеки встановився у лісових масивах.

Так, масштабна пожежа була ліквідована безпосередньо в межах обласного центру. На відкритій території в районі вулиці Олени Теліги, горіло сміття та суха рослинність на площі у 500 кв. м. Рятувальники загасили пожежу протягом 20 хвилин.

У селі Худяки, Черкаського району, рятувальники ліквідували пожежу сміття, яка встигла поширитися на надвірну споруду та загрожувала житловому сектору. Ще дві пожежі на відкритій території були ліквідовані у Жашківському районі.

З вогнем в адміністративних межах села Житники та Червонокутської сільської ради упродовж кількох годин боролися рятувальники жашківського підрозділу ДСНС.

21 липня в місті Чигирин, вогонь на відкритій території в районі вулиці Черкаській охопив площу у 400 м. кв. Пожежу впродовж півгодини ліквідували рятувальники місцевої частини управління ДСНС.

Чисельні пожежі сухої трави та сміття також були ліквідовані силами ДСНС у Кам’янському і Тальнівському районах, а також селищі Драбів.

Причиною всіх пожеж стало необережне поводження з вогнем.

Як повідомляв сайт vikka.ua, під час знищення сміття черкащанка спалила тонну соломи та сарай.

Будьте завжди в курсі найсвіжіших новин – підписуйтесь на наш канал в Telegram!

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У Черкасах видаватимуть гуманітарну допомогу для тваринок-переселенців

Черкаська обласна організація Українського Червоного Хреста за підтримки Humane Society International (HSI) розпочинає видачу корму для тварин, які зі...

Внаслідок ДТП загинув рятувальник зі Звенигородщини

Сьогодні, 7 травня, попрощалися з рятувальником Віктором Гончаром, який загинув у результаті дорожньо-транспортної пригоди. Про це повідомляє пресслужба ГУ...

Цікаве:

Рецепти від черкащан: як Марина Черкащенко готує сирну паску (ВІДЕО) 

Паска без випікання. Напередодні свята Великдень знімальна група ВІККА...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x