НовиниЧеркащинаПротягом сезону полювання на пернату дичину на Черкащині виявили...

Протягом сезону полювання на пернату дичину на Черкащині виявили 71 порушника

-

- Advertisment -

Протягом місяця на Черкащині триває сезон полювання на пернату дичину, який стартував 7 серпня.  Та не всі мисливці дотримуються встановлених правил полювання. Порушників виявляють мисливствознавці, єгерська служба та працівники державної лісової охорони під час постійних рейдів та патрулювань. Про це повідомила пресслужба Черкаського облуправління лісового та мисливського господарства.

За словами Володимира Рибалки, завідувача сектору мисливського господарства обласного управління, у держлісгоспах області  функціонують 34 рейдові бригади, які попереджують та виявляють лісопорушення. Від початку року здійснено 777 рейдів. Автомобілі держлісгоспів, задіяні у рейдових патрулюваннях, обладнані GPS-трекерами, а рейдові групи забезпечені засобами фото та відеофіксації.

Так, з початку мисливського сезону мисливствознавцями, єгерською службою та працівниками державної лісової охорони лісгоспів складено 103 протоколи на порушників правил полювання, з них 71 протокол – від початку сезону полювання на пернату дичину.

lis-ck.gov.ua

Порушення, які найчастіше виявляють  при перевірках, – це полювання без документів, а також полювання із застосуванням або використанням заборонених знарядь та забороненими способами, зокрема: полювання з під’їзду на автомототранспорті та на плавучих засобах з працюючим двигуном (порушення статті 20 Закону України «Про мисливське господарство та полювання»).

Тому вкотре обласне управління звертається до мисливців з проханням бути відповідальними та дотримуватися встановлених правил полювання.

Довідково: Днями полювання встановлено  середу, суботу та неділю.  Всього в області функціонує 55 мисливських господарств, з них 4 підпорядковані обласному управлінню. Решта­ – мисливські господарства системи Українського товариства мисливців та рибалок та інших користувачів. Офіційно в Черкаському обласному управлінні лісового та мисливського господарства зареєстровано понад 30 тисяч мисливців.

Як повідомляла vikka.ua, поблизу Благодатного в ДТП потрапили 4 машини.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Як сміляни можуть відновити житло. Програма Є-відновлення: куди звертатись і що потрібно

Торік в Україні запрацювала програма Є-відновлення по компенсації зруйнованого житла внаслідок бойових дій. За цією програмою українці можуть використати ...

Опади та коливання температури: прогноз погоди в Черкаській області

Із середини квітня Черкаська область знаходиться під впливом південних циклонів, які зумовлюють різноманітні опади та коливання температури. Про це...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x