НовиниЧеркащинаПротягом робочого тижня на Черкащині пройдуть дощі з грозами,...

Протягом робочого тижня на Черкащині пройдуть дощі з грозами, похолодає

-

- Advertisment -

Останні три дні на Черкащині було справжнє літо. Середньодобова температура становила +17..+18º, що на 2-3º вище за норму. Температура вдень досягала +23..+28º. В таких умовах верхні шари ґрунту прогрілися до 19-21º, а вода у водосховищі до +15º, річках +17º.

Про це повідомляє начальник Черкаського обласного гідрометцентру Віталій Постригань.

Не встигла Черкащина поринути у перше літнє тепло, як вже гримлять грози та проливають інтенсивні зливові дощі. Розбурхали атмосферу фронти циклону, який рухається з Чорного моря через Україну на Білорусь. За минулу ніч, найбільше опадів випало у східній частині області – 9-13 мм або 50-70 мм декадної норми, у західній – лише близько 1 мм.

За прогнозом, Черкащина продовжує знаходитися у зоні атмосферних фронтів з півдня. Щоправда, тепер вони переміщуватимуться на північ дещо східніше нашої області. Найближчої ночі очікується перерва в опадах, підвищена вологість та вихолоджування приземного повітря сприятимуть утворенню місцевих туманів.

Завтра, 18 травня, протягом дня пройдуть дощі, місцями прогримлять грози. Температурний фон дещо знизиться, але поки що залишиться в межах літніх значень. Температура вночі +9..+11º, вдень +19..+21º.

Надалі, середа – п’ятниця очікуються більш прохолодними та з окремими грозовими дощами. Температура вночі +6..+11º, вдень +15..+20º. За попередніми прогнозами, у вихідні погода стабілізується, знову дещо потепліє.

Дощі та потепління створили оптимальні умови для сівби всіх сільськогосподарських культур та їх вегетації. На відміну від попереднього року, коли з кінця квітня на південному сході вже панувала засуха, наразі вологозапаси ґрунту скрізь по області достатні. Особливо сприятливо складаються умови для ранніх хлібів, що позначиться на їх врожайності.

Як повідомляв сайт vikka.ua, у Черкасах яскраво відкрили парковий сезон.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Танцювали, співали і дарували квіти: у Черкасах гімназистки долучилися до спільноти панянок (ВІДЕО)

Уже 10 років у черкаській гімназії № 9 практикується роздільне навчання початкової школи. У дівочих класах - панянки, у...

Черкащанка отримала посвідчення майстра спорту України 

Боксерці з Черкас Вікторії Боярченко вручили посвідчення майстра спорту України. Про це повідомили у пресслужбі Черкаської міської ради. Вікторія Боярченко...

Цікаве:

Рецепти від черкащан: як Марина Черкащенко готує сирну паску (ВІДЕО) 

Паска без випікання. Напередодні свята Великдень знімальна група ВІККА...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x