додому Новини Черкащина Протягом липня на Черкащині погода буде не стійкою

Протягом липня на Черкащині погода буде не стійкою

0

Завдяки раннім строкам сівби, відновленню вегетації та підвищеній теплозабезпеченості фазовий розвиток сільгоспкультур на 1-3 тижні випереджає середні багаторічні показники. Про це повідомляє начальник Черкаського обласного центру з гідрометеорології Віталій Постригань.

Так, ранні хліба практично одночасно дозріли та в області з 26 червня, замість середини липня, тривають жнива. Перші намолоти високі. Проте липень – це не тільки пора перших жнив, а й період цвітіння та формування генеративних органів пізніх, технічних, овочевих культур, майбутній врожай яких ще здатні врятувати дощі.

За прогнозом, практично до середини липня в області очікується нестійкий характер погоди. Переважатиме прохолодна погода з нерівномірними дощами різної інтенсивності та кількості. Найбільш складною погода очікується 8 липня – прогнозуються помірні, місцями значні дощі у супроводі граду та шквалистого посилення вітру.

Така погода ускладнить проведення жнив. Проте дощі та відсутність спеки будуть надзвичайно корисними для формування врожаю пізніх.

Як повідомляв сайт vikka.ua, прохолода та інтенсивні грозові дощі очікуються на Черкащині.

Будьте завжди в курсі найсвіжіших новин – підписуйтесь на наш канал в Telegram!

 

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version