НовиниПротести проти курників на Черкащині докотилися до Верховної Ради

Протести проти курників на Черкащині докотилися до Верховної Ради

-

- Advertisment -

Днями під стінами Верховної Ради мітингували жителі Чигиринщини. Черкащани протестують проти будівництва найбільшого в Європі птахокомплексу "Нашої Ряби", який раніше планували звести біля Мошен і Яснозір’я Черкаського району, повідомляє "Дзвін".

Жителі цих сіл виступили категорично проти, проводили масові акції протесту, перекривали дороги, мітингували в столиці, навіть вдавались до фізичного протистояння, охороняючи власні земельні паї від незаконної експансії. Влада району і області виступила цілком на боці агресора, дійшовши до погроз активістам. Однак жителям Черкаського району вдалось відбитись, тож увага агрохолдингу зосередилась на селі Рацево Чигиринського району.

Водночас 19 лютому на сесії Черкаської обласної ради ініціативна група зі села Рацеве на Чигиринщині виступила на підтримку будівництва пташників. Проте сьогодні деякі селяни змінили свою думку.

Спочатку була спроба переконати жителів Рацево в тому, що курники – це благо. Однак після відвідин подібних комплексів на Канівщині думка селян змінилася. А після цього почалося: когось почали заманювати грошима, пропонуючи за пай у 2,5 га 250 тис. гривень, на когось почали тиснути.

Представники ініціативної групи вже побували на засіданні Комітету Верховної Ради з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи. Вони озвучили всі можливі наслідки будівництва, повідомили про стан, в якому перебувають села Канівського району, надали відеозапис, письмові пояснення. Комітет ухвалив рішення провести виїзне засідання.

Як повідомляв сайт vikka.ua, на Черкащині курники посварили чигиринців.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У Черкасах змагалися юні дружини рятувальників-пожежників (ВІДЕО)

Гасили пожежу, проходили естафету та в'язали вузли. В одній з черкаських шкіл відбувся захід з пожежної підготовки. 9 команд...

День вишиванки у Черкасах зібрав майстринь народного мистецтва, артистів, політиків (ВІДЕО)

Черкаський сквер прикрасили вишитими рушниками. Тут зібралися місцеві жителі, вбрані у національний одяг - з нагоди Дня Вишиванки. Інформує...

Цікаве:

Стратегії вивчення граматики англійської мови для новачків

Вивчення англійської мови може бути захоплюючим і в той...

23 червня в Києві стартує Incrypted Conference 2024

Це вже вчетверте, коли криптомедіа Incrypted організовує одну з...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x