НовиниПрощавайте, застарілі маршрутки: реформувати громадський транспорт у Черкасах хочуть...

Прощавайте, застарілі маршрутки: реформувати громадський транспорт у Черкасах хочуть три компанії

-

- Advertisment -

Електронний квиток, розумні зупинки та можливість відстеження транспорту в реальному часі – 25 січня у міськраді обговорювали транспортну реформу у Черкасах. Свої пропозиції щодо покращення сервісу пасажироперевезень презентували черкаська, тернопільська та чесько-білоруська компанія.

Про проект черкаської компанії містяни вже знають та навіть мали можливість тестувати мобільний додаток для відстеження руху тролейбусів у реальному часі.

"Для перевізників міста ми пропонуємо безкоштовне використання системи Mapamagic терміном до п’яти років. Сюди входить закупівля трекерів, їх дообладнання та монтування у транспортні засоби, підтримання роботи трекерів та системи, оплата Інтернету та хостингу", – зазначає технічний керівник проекту Валерія Яковенко.

Компанія готова розширювати співпрацю щодо створення диспетчерського центру та запровадження розумних зупинок, але на закупівлю дороговартісної техніки та обладнання гроші має дати міська влада.

Другим презентує свої пропозиції директор компанії ІВА Україна Сергій Пайвора. Штаб-квартира його компанії знаходиться у Чехії, але головні фахівці – у Мінську. За його словами, така система в Україні ще не працює. Вдалося її реалізувати у Мінську та Гомелі.

"Ми пропонуємо оперативний диспетчерський контроль і управління пасажирським транспортом на основі навігаційного забезпечення транспортних засобів багатофункціональними терміналами водія, інформування пасажирів про час прибуття транспортних засобів на зупинках та запровадження електронного квитка", – говорить Сергій Пайвора.

Скільки вартуватиме така система місту директор компанії ІВА Україна не каже, мовляв, без технічного завдання це не можливо підрахувати, але додає, що вони керуються комерційними інтересами та мають намір заробити.

Тернополяни привезли проект, який уже працює у їхньому місті. Це диспетчерський центр та GPS-моніторинг транспорту. Наразі вони випробовують електронний квиток у муніципальному транспорті свого міста.

"На відміну від попередньої компанії, ми пропонуємо плавний перехід від кондукторної до безкондукторної системи. Пропонуємо починати з ручних валідаторів, які працюють так само, як і стаціонарні та приймають оплату готівкою. Тобто, якщо кондуктор отримує готівку, він своєю картою оператора друкує разовий квиток і віддає пасажиру. Таким чином ми вже ведемо пасажирооблік", – пояснює представник компанії Олег Терлецький.

Зрештою, яка компанія змінить радянський лад у черкаському транспорті вирішуватиме конкурс. Проте вже зараз очевидно, що перевізники не бачать у цьому потреби. Так, до прикладу, директор ПАТ "Черкаське АТП 17127" Олена Куниця вже встановила трекери на свої маршрутки (№4, 5, 13), але доступу до них пасажири не мають. На питання, як же містянам дізнатися про місцезнаходження транспорту, вона відповідає, щоб телефонували диспетчеру.

Як повідомляв сайт vikka.ua, проїзд маршруткою від Черкас до Києва здорожчав.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Ділитися життям: у Черкасах відзначили найактивніших донорів (ВІДЕО)

Ділитися життям. Документальний фільм під такою назвою презентували у Черкасах з нагоди Всесвітнього дня донора. Відеострічка розповідає про донорів...

На Черкащині рятувальники витягли з води автомобіль: в салоні було тіло жінки

15 червня до Служби порятунку від місцевих жителів надійшло повідомлення, що на території однієї з баз відпочинку села Коробівка...

Цікаве:

Черкаські мистецькі школи оголошують набір учнів: як туди потрапити?

Мистецькі школи Черкас запрошують на навчання дітей віком від...

Ювелірні вироби як інвестиція: що потрібно знати

Економічна ситуація у світі не характеризується стабільністю, тому виникає...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x