НовиниПрокуратура знайшла низку порушень у роботі черкаських міндоходівців

Прокуратура знайшла низку порушень у роботі черкаських міндоходівців

-

- Advertisment -

Обласна прокуратура провела перевірку діяльності слідчого управління фінансових розслідувань ГУ Міндоходів в області, в результаті якої встановила порушення кримінального процесуального законодавства, інформує прес-служба установи.

Встановлено, що службові особи установи не забезпечували належний стан боротьби з правопорушеннями під час застосування податкового законодавства, зокрема, під час досудових розслідувань у кримінальних провадженнях.

У прокуратурі констатують, що знизилась ефективність досудового розслідування. Із 60 кримінальних проваджень, закінчених у поточному році, до суду скеровано лише 9 обвинувальних актів, 1 провадження направлено з клопотанням про звільнення особи від кримінальної відповідальності.

Крім того, слідчими неповною мірою виконуються вимоги кримінального процесуального законодавства щодо забезпечення швидкого, повного та неупередженого розслідування, встановлення усіх винних осіб та притягнення їх до кримінальної відповідальності. Також не дотримуються розумних строків досудових розслідувань у кримінальних провадженнях.

Крім того, рішення про закриття кримінальних проваджень ухвалюються слідчими без отримання конкретних даних, на підставі яких встановлено відсутність події або складу кримінального правопорушення. За результатом цього у 2014 році прокурорами скасовано 7 таких незаконних постанов.

Неналежним є стан вжитих заходів до відшкодування завданих кримінальними правопорушеннями збитків. Так, у закінчених кримінальних провадженнях встановлено збитків на загальну суму понад 2 млн 700 тис. грн, з яких відшкодовано лише 380 тис. грн (13,8 %).

За результатом перевірки прокуратурою області внесено подання на адресу виконувача обов’язків начальника ГУ Міндоходів у Черкаській області з вимогою вжити заходів щодо усунення допущених порушень, причин та умов, що їм сприяють. Крім того, надано доручення до відділу внутрішньої безпеки вказаної установи про проведення службового розслідування за фактами внесення податковими ревізорами до актів перевірок суб’єктів господарювання даних, які у ході досудового розслідування не підтвердились, в результаті чого кримінальні провадження були закриті.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

День вишиванки у Черкасах зібрав майстринь народного мистецтва, артистів, політиків (ВІДЕО)

Черкаський сквер прикрасили вишитими рушниками. Тут зібралися місцеві жителі, вбрані у національний одяг - з нагоди Дня Вишиванки. Інформує...

На Черкащині відремонтують спорткомплекс, де завалилася покрівля

У Камянці, що на Черкащині, планують відремонтувати зал спортивного комплексу «Атлант». На ремонт виділяють понад 700 тис грн. Вже...

Цікаве:

Стратегії вивчення граматики англійської мови для новачків

Вивчення англійської мови може бути захоплюючим і в той...

23 червня в Києві стартує Incrypted Conference 2024

Це вже вчетверте, коли криптомедіа Incrypted організовує одну з...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x