додому Новини Черкащина Прокуратура "зливає" "мийку Склярова", яка вже працює наповну

Прокуратура "зливає" "мийку Склярова", яка вже працює наповну

0

В Соснівці запрацювала оскандалена автомийка самообслуговування в рекреаційній зоні. Відстоювання принципової позиції прокуратури по поверненню землі в комунальну власність, перервало очікування "прецеденту".

Мова йде про земельні ділянки по вул. Дахнівській, які міська рада в сумнівний спосіб, передала в приватну власність у 2016 році, пише "Кропива".

Дві ділянки в 2018 році викупила донька директора ПАТ "Азот" Віталія Склярова, Аліна Склярова. Вони були об'єднані в одну з площею 0,19 га з цільовим призначенням — для будівництва житлового будинку, адреса вул. Дахнівська 24/5. Натомість департамент архітектури міської ради надав містобудівні умови на будівництво підприємства громадського обслуговування та споруд для тимчасового зберігання транспортних засобів. Нині автомийка вже працює. За цією ж адресою зареєстроване ТОВ "Шайні-Кар", бенефеціаром якого значиться Аліна Склярова.

З серпня 2019 року, прокуратура домагається визнання незаконними та скасування рішень міської ради про передачу у приватну власність земельних ділянок Артему Заболотному та Яні Чернусі. Зазначені громадяни перепродали землю Аліні Скляровій, яка також проходить як відповідач по справі. Підставою для оскарження рішень стало те, що роздані в приватну власність землі належать до земель загального користування — оздоровчого та рекреаційного призначення.

За час судової активності позивача, в особі прокуратури, клопотань про арешт спірної землі не надходило. Натомість в грудні 2019 року від прокуратури та міської ради надійшли клопотання про зупинення провадження у справі. Причиною таких клопотань, які підтримав суд, було названо схожі правовідносини по іншій судовій справі стосовно ділянки в 0,1 га в адмінмежах Свидівоцької сільської ради, яка розглядалася в Черкаському районному суді, потім в апеляційній інстанції, а нині перебуває на розгляді касаційної інстанції. В цій справі прокуратура намагається домогтися права бути самостійним позивачем щодо захисту інтересів держави в особі місцевої територіальної громади, щодо скасування неправомірного переведення землі з водного фонду в землі рекреаційного призначення. Касаційне провадження відкрито з лютого 2019 року, але до цього часу не розглянуте. Суди першої та апеляційної інстанції відмовили в судовому розгляді не з предмету спору, а по причині розділення інтересів держави і місцевих територіальних громад.

Відзначимо, що проти забудови даного земельного масиву неодноразово виступав депутат міськради Олександр Радуцький, однак широкої підтримки як серед депкорпусу так і серед громадського активу міста не знайшов. Натомість, на боротьбі із можливою забудовою масиву "Андріївської дачі", який знаходиться неподалік, політичні дивіденди продовжують збирати.

 

Як раніше повідомляв сайт vikka.ua, в Черкасах стартував судовий розгляд справи про скандальну ділянку в Соснівці.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version