додому Новини Черкащина Прокуратура вимагає повернути незаконно приватизовану земельну ділянку на Черкащині

Прокуратура вимагає повернути незаконно приватизовану земельну ділянку на Черкащині

0

Прокуратура через суд вимагає повернути державі незаконно приватизовані земельні ділянки в Золотоніському районі. Про це повідомляє прес-служба відомства Черкаської області.

Було встановлено, що в червні 2016 року наказами Головного управління Держгеокадастру в Черкаській області було надано дозволи на розроблення проектів землеустрою 26 громадянам, які є жителями інших регіонів, а саме: м. Київ, Київської та Хмельницької областей. Виділені 52 га землі громадяни мали використовувати для ведення особистого селянського господарства.

У подальшому, відповідно до договорів купівлі-продажу ці ділянки придбало одне із товариств з обмеженою відповідальністю внаслідок чого усі приватизовані вказаними громадянами землі перебувають у власності товариства, як землі, надані для ведення особистого селянського господарства.

Водночас, прокуратурою встановлено, що при прийнятті Головним управлінням Держгеокадастру у Черкаській області відповідних наказів допущено порушення вимог діючого законодавства, що є підставою для визнання спірних наказів недійсними.

На цей час позовна заява прокурора щодо повернення земельних ділянок, які неправомірно вибули з державної власності, перебуває на розгляді в суді.

Як повідомляв сайт vikka.ua, земельну ділянку вартістю в понад три мільйони на Черкащині повернули державі.

 

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version