НовиниЧеркащинаПрокуратура оскаржуватиме рішення Апеляційного суду стосовно Новікова

Прокуратура оскаржуватиме рішення Апеляційного суду стосовно Новікова

-

- Advertisment -

Прокуратура Черкаської області подаватиме касаційну скаргу на рішення колегії суддів Апеляційного суду стосовно Іллі Новікова, який у жовтні 2016 року забив до смерті місцевого жителя. Тобто обвинувачений скоїв кримінальне правопорушення, передбачене ч. 2 ст. 121 (умисне тяжке тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України. Про це інформує прес-служба прокуратури.

8 серпня Новікова засудили за ч. 1 ст. 119 (вбивство через необережність) Кримінального кодексу України, та призначили йому покарання у виді 5 років позбавлення волі, на підставі ст. 75 КК України обвинуваченого звільнено від відбування покарання з випробуванням із іспитовим строком 2 роки.

Під час розгляду в суді вказаної справи прокуратурою забезпечено принципове реагування на порушення обвинуваченим процесуальних обов’язків, встановлених йому судом при обранні запобіжного заходу, та подано клопотання про зміну йому запобіжного заходу з цілодобового домашнього арешту на тримання під вартою.

Також під час судових дебатів прокурор орієнтував суд апеляційної інстанції на призначення обвинуваченому покарання у виді 10 років позбавлення волі, проте суд, перекваліфікувавши дії обвинуваченого, визнав останнього винним у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 119 (вбивство через необережність) Кримінального кодексу України.

Вироком Соснівського районного суду м. Черкаси від 17 липня 2017 обвинуваченого визнано винним за ч. 2 ст. 121, ч. 1 ст. 296 (хуліганство) КК України та засуджено до 8 років позбавлення волі. Зазначене судове рішення оскаржено стороною захисту та прокурором до Апеляційного суду Черкаської області.

На цей час рішення Апеляційного суду Черкаської області набрало законної сили.

Як повідомляв сайт vikka.ua, очевидці у справі Новікова пам'ятають вбивчий вечір по-різному.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Квадроцикл, криптовалюта, автомобілі: що задекларували черкаські депутати від «ЄС»

Земельні ділянки, автомобілі, криптовалюта, квадроцикл, зарплати і доходи від бізнесу. Що задекларували  черкаські депутати із фракції “Європейська Солідарність“ у...

Депутат із Черкащини заявив, що тарифи на електроенергію зростуть: якою буде ціна

З 1 червня тарифи на електроенергію для населення, ймовірно, зростуть до 4,5-5 грн/кВт. Зараз в уряді активно обговорюють це...

Цікаве:

Стратегії вивчення граматики англійської мови для новачків

Вивчення англійської мови може бути захоплюючим і в той...

23 червня в Києві стартує Incrypted Conference 2024

Це вже вчетверте, коли криптомедіа Incrypted організовує одну з...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x