додому Новини Черкащина Прогнав, як собак: на Черкащині водій маршрутки відмовився везти учасника АТО

Прогнав, як собак: на Черкащині водій маршрутки відмовився везти учасника АТО

0

Учасника бойових дій, черкащанина Олександра Ромашина прогнав із салону водій рейсового автобуса "Миколаїв-Черкаси". Інцидент стався 28 листопада. Атовець із дружиною саме поверталися додому в село Михайлівку із районної лікарні у Кам’янці, коли маршрутник відмовився їх везти та висадив просто на узбіччі. Подробиці дізнавався сайт vikka.ua.

"Мій чоловік – учасник бойових дій і в той день в нього загострилися грижі. Їхали з госпіталю додому, ловили попутку, але зупинився автобус "Миколаїв-Черкаси". Зазвичай платимо 6 гривень, та водій автобуса наголосив, що в нього проїзд дорожче – 10 гривень, а після того, як чоловік показав посвідчення учасника бойових дій, взагалі ошаленів, – розповідає Людмила Ромашина. – Водій у грубій формі запитав у нас, що це за посвідчення і наполягав на оплаті проїзду. Свої дії він пояснив тим, що ми квиток брали не в касі, що їм ніхто не оплачує ці пільги. Після хамства і принижень він зупинив автобус та вигнав нас, як собак на вулицю".

Сам Олександр Ромашин розповідає, що в зоні АТО був 15 місяців, туди їхав здоровою людиною, а назад повернувся з п’ятьма грижами, бо мусив носити важкий бронежилет.

"Нам не шкода тих грошей, але саме ставлення до нас, учасників бойових дій, обурює. Я їхав у зону АТО абсолютно здоровою людиною, а повернувся з низкою проблем по здоров’ю і постійно мушу лікуватися в госпіталях", – пояснює він.

Такий випадок саме з цим перевізником трапляється не вперше, запевняє подружжя. Раніше цей самий водій маршруту "Миколаїв-Черкаси" так само наполягав на оплаті проїзду. Миколаївський перевізник, приватний підприємець Григорій Савченко будь-що коментувати про інцидент відмовився. Він пояснив, що в нього немає на це часу.

Тим часом у Департаменті соціального захисту населення Черкаської міської ради пояснюють, що у разі виникнення такої ситуації АТОвцям звертатися по допомогу нікуди. Мовляв, держава, починаючи з 2016 року, не виділяє на перевезення жодної копійки і в місцевих бюджетах кошти на пільги відсутні. Також вони пояснюють, що перевізник за свої кошти везе учасників АТО, та сам вирішує, брати з них гроші за проїзд чи ні, адже несе певні збитки.

Як повідомляв сайт vikka.ua, квартиру військового комісара Черкас пограбували невідомі.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version