НовиниЧеркащинаПродавчиня магазину на Черкащині проводить безоплатні майстер-класи з випічки...

Продавчиня магазину на Черкащині проводить безоплатні майстер-класи з випічки для дітей

-

- Advertisment -

Майже рік Тетяна Скрипник з Тального безкорисно навчає мистецтву випічки вихованців місцевого дитячого табору.

В одну секунду жінка вирішила свій вільний час приділяти волонтерству, пише Катерина Кіхтенко для «Вістей Черкащини».

Багато років пані Тетяна працювала вихователем у тальнівських дитячих садочках. Згодом пішла на заслужений відпочинок за вислугою років і вже 12 років працює в продуктовому магазині неподалік місцевої церкви. Однак замість того, щоб у вихідні відпочивати, щоп’ятниці й суботи йде у дитячий табір і випікає смаколики для діток, які туди приходять.

«Моя мама, – згадує майстриня, – завжди пекла, і я любила спостерігати за цим, подобалося. Любов до цієї справи вона прививала мені ще з дитинства. Сама випікала все, що тільки можна, і мене цьому навчала. З тістом взагалі люблю будь-яку роботу: чи то хліб, чи печиво, чи вареники. Як трапилась нагода проводити майстер-класи для діток, я не вагаючись погодилась».

Юні кулінари разом не тільки готують власноруч випічку, але й навчаються прикрашати її. Діти самі від початку і до кінця разом з пані Тетяною готують різні смаколики. У період жорсткого карантину майстер-класи не проводились.

Однак жінка з теплом згадує, як усе відбувалось до пандемії.

«Випікання подобається всім без винятку: від найменшеньких до старших, і хлопцям, і дівчаткам. Вони з нетерпінням чекають суботи, аби вже почалось заняття. А коли цей день настав, із захопленням біжать на кухню. Багато років роботи вихователем навчили, як знайти підхід до кожної дитини. Навчаю, як місити тісто, ліпити з нього різні вироби: пиріжки з різноманітною начинкою, печиво різної форми, а найулюбленіше в них – піца. Якщо це дріжджове тісто, то вимішую його вдома, аби зійшло. Кожному даю по шматочку і розповідаю покроково, що потрібно робити далі. Дітям ця домашня випічка більше подобається, ніж магазинні вироби. Це й не дивно – вона корисніша, смачніша і приготована з душею. Солодощі прикрашаємо по-різному: горішками, корицею, цукровою пудрою, маком та іншими інгредієнтами», – розповідає волонтерка.

Каже: рецепти, за якими готують з малечею, потім дублює у «Вайбер»-групі для батьків, аби ті могли і вдома таке приготувати.

Як раніше повідомляв сайт vikka.ua, на Черкащині дві доби розшукували дівчину-підлітка, яка поїхала до свого хлопця.

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаська прокуратура досягла зміни рішення суду у справі грабіжника, який напав на літнього чоловіка

Прокуратура домоглася зміни рішення суду першої інстанції у справі 36-річного грабіжника, який напав на літнього чоловіка. Про це повідомляє...

Чи буде інтернет в Черкасах у випадку блекаутів: Лаут відповів

Інтернет у жителів Черкас під час блекаутів буде. Про це журналістам vikka.ua розповів очільник черкаської компанії провайдера «McLaut» Віталій...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x