НовиниЧеркасиПробні тести та віршовані правила: як черкаські школярі готуються...

Пробні тести та віршовані правила: як черкаські школярі готуються до НМТ (ВІДЕО)

-

- Advertisment -

Школи входять в найвідповідальніший етап – підготовка до вступних іспитів. Цьогоріч втретє відбуватиметься НМТ, замість звичного нам ЗНО. Телеканал ВІККА дізнавався, як до цього готується один з ліцеїв Черкас. 

Цьогоріч на НМТ винесли 3 обов’язкових предмети: українська мова, історія та математика. 4 предмет на вибір учня. Тимур обрав для себе географію. Говорить, такий формат тесту вимагає більше концентрації та уваги.

ТИМУР ТРИБУШНИЙ, УЧЕНЬ 11 КЛАСУ

Треба настільки заглиблюватися в ту дисципліну, яку ти зараз пишеш, аніж розпорошити свої сили аж на 4. І дуже швидко змінювати профіль свого направлення, тобто година проходить і ти повинен із математика перероджуватися в географа, природознавця, економіста, а потім лінгвіста. Важко з цим.

Аби налаштувати учнів та допомогти відчути атмосферу наближену до екзамену, щомісяця у ліцеї влаштовують пробний тест. Одинадцятикласниця Віолета вже писала такий. Результатами, каже, задоволена.

ВІОЛЕТА ТКАЧЕНКО, УЧЕНИЦЯ 11 КЛАСУ

Мені подобається, що наша школа нас тренує. Звичайно, це не така стресова ситуація як буде на НМТ справжньому, але ми вирішуємо тести, сидячи перед комп’ютерами. Тобто 4 години це вже якесь моделювання ситуації є. Ми готуємося так морально і все-таки повторюємо матеріал.

Вчителі в підготовці змін не відчувають. Пані Світлана, вважає, що це клопітка праця як учнів, так і вчителів. А щоб учні краще запам’ятовували правила, використовує різні техніки.


СВІТЛАНА ТКАЧЕНКО, ВЧИТЕТЕЛЬ УКРАЇНСЬКОЇ МОВИ ТА ЛІТЕРАТУРИ
Я з української мови дітям дуже багато правил, важко їм запам’ятати. Я намагаюся шукати такі вислови, віршики, щоб вони могли запам’ятати краще правила. Наприклад, просторі у словах іншомовного походження, щоб не запам’ятовувати «м», «п», «в». Ми говоримо, в словах іншомовного походження апостроф пишеться після букв і вислів «Мавпочка буф грає в вужі шахи»

Цьогоріч очікується майже 9 тисяч учасників НМТ на території Черкаської області. Серед них: учні 11 класів, випускники фахової передвищої освіти та студенти професійно-технічних навчальних закладів. Тест відбувається в один день, але в 2 етапи: 2 години на українську мову та математику, ще 2 на історію та предмет на вибір.

ВАЛЕРІЙ ДАНИЛЕВСЬКИЙ, НАЧАЛЬНИК УПРАВЛІННЯ ОСВІТИ ТА НАУКИ ЧЕРКАСЬКОЇ ОДА
Тимчасові екзаменаційні центри заплановано створити у 14 населених пунктах Черкаської області. Це заклади освіти, в яких аудиторії обладнані відповідною комп’ютерною технікою до вимог. У них всіх наявні укриття, учасники випробувань матимуть зможуть переміщатися у разі оголошення повітряної тривоги.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаські патрульні затримали водія, який зливав невідому речовину в лісову зону

Патрульні виявили та затримали автомобіль, водій якого зливав невідому речовину з неприємним різким запахом в лісову зону без дозволу....

Що задекларував народний депутат, обраний від Золотоноші

Народний депутат України Віталій Войцехівський, обраний від Золотоніського округа, задекларував заробітну плату і заощадження. Про це йдеться в його...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x