НовиниПроблемну багатоповерхівку на Митниці підіпруть ще одним будинком

Проблемну багатоповерхівку на Митниці підіпруть ще одним будинком

-

- Advertisment -

Цього тижня виконком Черкаської міської ради ухвалив новий варіант вирішення проблемної ситуації з багатоповерхівкою по вул. Гагаріна,45, де зафіксовано порушення цілісності будинку. Про це інформує прес-служба Черкаської міської ради.

Згідно з рішенням виконкому, КП "Черкасиінвестбуд" має добудувати чотирьохповерховий житловий будинок з вбудовано-прибудованими торгівельно-офісними приміщеннями між житловими будинками по вул. Гагаріна, 45 та по вул. Гагаріна, 49. Це необхідно для посилення несучих конструкцій першого під’їзду будинку по вул. Гагаріна, 45.

Тепер "Черкасиінвестбуд" має замовити виготовлення, коригування проектно-кошторисної документації на будівництво та реконструкцію цього об’єкту. А також – здійснити відповідне будівництво шляхом залучення інвесторів.

За словами заступника директора департаменту житлово-комунального господарства – начальника управління ЖКГ Черкаської міської ради Алли Грохольської, попереднє обстеження підтвердило, що однією з причин порушення цілісності будинку були неправомірні дії власника квартири №2 з переобладнання його оселі на першому поверсі будинку та підвалу у перукарню та сауну. А також – неякісним монтажем, браком змонтованих конструкцій.

"Відповідно до висновків, наданих ПрАТ "Черкасицивільпромпроект", однією з причин виникнення деформації торцевої стіни є негативний вплив при переобладнанні квартири №2 під перукарню з пробиванням прорізів без підсилення в чотирьох несучих конструкціях та використання технічного підвалу будинку не за призначенням, влаштування там сауни", – зазначила Грохольська.

Як повідомив головний архітектор міста Віталій Чернуха, попередній проект з укріплення несучих конструкцій першого під’їзду багатоповерхівки по вул. Гагаріна, 45 передбачав будівництво монолітних залізобетонних пілонів заввишки з цей будинок, які повинні були скріплюватись з внутрішнього боку торцевої стіни.

"Роботи такої складності потребують значних коштів, кваліфікованих фахівців та відповідної техніки. Проте на сьогодні існуюча проектно-кошторисна документація вже суттєво застаріла і ніхто не береться реалізувати цей проект за ті кошти, що пропонувались у 2013-2014 роках", – повідомив Віталій Володимирович.

А також додав, аби, так би мовити, "підстрахуватись" у надійності  вищевказаних робіт з укріплення багатоповерхівки Гагаріна, 45, вирішено було крім цього "підперти" його торцеву стіну новим будинком, який примикатиме до нього. Планується звести 4-поверхівку, яка зафіксує основу зовнішньої стіни проблемного будинку.

Перший крок у втіленні цієї ідеї вже зробив цього тижня виконком, наступне слово – за КП "Черкасиінвестбудом", яке вже отримало дозвіл на розробку містобудівних умов та обмежень на цей об’єкт.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

“Дика Гонка” на Черкащині зібрала понад 2 мільйони гривень на підтримку ЗСУ (ВІДЕО)

Понад 800 учасників зі всієї України з’їхалося в урочище «Холодний Яр» , щоб взяти участь у благодійному забігові «Дика...

У Каневі пройшли урочистості з нагоди річниці перепоховання Тараса Шевченка

Щороку 22 травня українці йдуть до могили Тараса Шевченка як до національної святині. 163 роки тому домовину з тілом...

Цікаве:

Алергія: розуміння та лікування

Алергія – це одна з найпоширеніших проблем здоров'я, що...

Стратегії вивчення граматики англійської мови для новачків

Вивчення англійської мови може бути захоплюючим і в той...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x