НовиниЧеркащинаПроблеми черкаських енергетиків вирішують у Кабміні

Проблеми черкаських енергетиків вирішують у Кабміні

-

- Advertisment -

Минулого тижня Віце-прем’єр-міністр Володимир Кістіон провів нараду щодо проблемних питань ПАТ "Черкасиобленерго". Наразі до підприємства Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) застосований такий алгоритм розподілу надходжень, який передбачає погашення заборгованості перед ДП "Енергоринок". Внаслідок цього коштів на виплату заробітної плати підприємству не вистачає. Про це повідомляє прес-служба Черкасиобленерго.

Аби не допустити повторення страйків та проблем з енергопостачанням у регіоні, за ініціативи представників Фонду державного майна України, голови правління ПАТ "Черкасиобленерго" Олега Самчука, голови облдержадміністрації Юрія Ткаченка минулого тижня в Уряді провели нараду. За її результатами НКРЕКП рекомендовано опрацювати питання щодо встановлення тимчасових особливих умов розподілу коштів підприємства для забезпечення виплат заробітної плати працівникам та виконання заходів з технічного обслуговування мереж під час осінньо-зимового періоду 20172018 років.

Крім того, відповідно до протоколу наради, до 25 жовтня Фонд держмайна має опрацювати механізми погашення заборгованості підприємства з урахуванням результатів обговорень наради, а ДП "Енергоринок" – визначити можливі шляхи врегулювання існуючої заборгованості товариства за відпущену з оптового ринку енергію.

Таким чином, є підстави сподіватися на вирішення питання щодо виплати заробітної плати у жовтні.

"Регулятор переглядає алгоритм кожної декади місяця, наступне засідання відбудеться вже 19 жовтня, – пояснює голова правління товариства Олег Самчук. – Саме на ньому може бути ухвалене і окреме рішення щодо розподілу коштів, які надходять нашому підприємству".

Так, після цього рішення стане зрозуміло, коли саме енергетики отримають зароблене. Станом на сьогодні на виплату заробітної з нарахуваннями за вересень потрібно 33,8 млн грн. 

Як повідомляв сайт vikka.ua, черкаські енергетики готові знову страйкувати через заборгованість зарплат.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Депутати облради висадили у черкаському санаторії магнолії, сакури і лаванду (ВІДЕО)

Депутати Черкаської обласної ради відвідали дитячий санаторій «Сосновий бір», щоб висадити на території закладу екзотичні рослини. Повідомляє власкор ВІККА. Директор...

У Смілі рахують збитки від обстрілу та починають ремонтні роботи

У місті Сміла на Черкащині триває ліквідація наслідків російської атаки. Про це пише начальник Черкаської ОВА Ігор Табурець. Залучена районна...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x