НовиниЧеркащинаПро новорічну ялинку та апетити "свободівців"

Про новорічну ялинку та апетити "свободівців"

-

- Advertisment -

Я – Кузляєв Сергій Олександрович. Саме той ФОП, який оскаржив в Антимонопольному комітеті тендер на придбання за бюджетні кошти штучної ялинки та гірлянд на загальну суму 2,5 млн. грн. Я зробив те, що мали б зробити справжні борці з корупцією і "Хабарменами".

Оскарження стосувалися саме дискримінаційних умов закупівлі. Одним словом – міська влада Черкас просто прописала умови під певних виробників.

На штучну ялинку грошей у бюджеті немає.

Грошей в бюджетні немає. І не було. Гроші мали знайти на найближчому засіданні сесії міської ради. Планували зняти з ремонтів кількох садочків і шкіл. І не факт, що депутати проголосували б. Скандальний тендер на придбання ялинки оголошували, як кажуть, віртуально. Ідея виникла в листопаді. А до листопада, як планували відзначати Новий Рік і Різдво?

Партія "Свобода" (а саме її представникам належить ідея шикануть на 2,5 млн. грн.) хотіла взяти на "хапок". Провести тендер, не маючи фінансування, визначити переможця. Одразу зняти кошти із садочків і шкіл і віддати 2,5 млн. грн. переможцям за штучну ялинку. І опля! – в Черкасах новорічне свято за сприяння і при повній підтримці "Свободи".

Тому, коли мене звинувачують у тому, що я "вкрав у дітей свято", то мушу перепросити. Вибачаюсь перед дітьми членів партії "Свобода", що на Новий Рік і Різдво у них не буде на столі смачної сьомги, червоної ікорки, сиру Брі, елітної ковбаски, а під ялинкою – дорогих подарунків від Святого Миколая, а у тат і мам – нових автомобілів.

Що оскаржував?

Перше.

Замовник в один тендер (ялинка+гірлянди+фотозони) змішав все. Загальна сума тендеру 2,5 млн. грн. Хоча я помилився. Хотіли просити 2,8 млн. грн. Апетити ростуть під час їжі! Однією з умов була – "аналогічні договори на поставку штучних ялинок, гірлянд, фотозон, інсталяцій".

А тепер – увага!

В Україні існує 12 компаній, які виготовляють тільки штучні ялинки, 4 компанії, які виготовляють ялинки і прикраси. Коли прописують умову "аналогічні договори", яку кількість компаній відсікають від тендеру? Саме так! 12. Залишається 4!

Друге.

Висота – 18 метрів. І ні на см більше! Чи менше. Чому так? Бо виробничі потужності двох компаній в Україні можуть виготовляти ялинки саме такої висоти! Саме ці дві компанії у жовтні відвідав представник партії "Свобода". Тому я вважаю, що така умова є дискримінаційною і прописувалася виключно під певних виробників!

Третє.

Рівні частини ялинки. 2,5 метри кожна. Ну, да! 18 метрів поділити на 4 частини. Рівно діляться. Знову ж таки. Виробничі потужності лише двох виробників…. Продовжувати? Закупівля була оскаржена. Громаді Черкас зекономлено 2,5 млн. грн. Ви проти?

Що далі?

А далі все просто.

Або минулорічна ялинка: каркас, на який надягають близько 150 живих ялинок, спеціально вирощених в Черкаському лісовому господарстві. Після свят ці ялинки підуть на корм для тварин зоопарку. Вартість такої ялинки – 150 тис. грн. І прикраси є. Їх купили в 2016 році за 1,2 млн. грн. Та і в Дирекції Парків є інсталяції і фотозони, які вони щороку виставляють у сквері "Юність". Чи вже нема?

Або оренда штучної ялинки. Як це було в одному з міст України. Там також виник конфлікт через завищену ціну. Влада не змогла провести тендер, тому орендувала штучну ялинку у одного з потенційних учасників.

Коли Грінч поверне ялинку? Коли "Свобода" перестане запускати руки в бюджет!

Якби була юридична можливість, то опротестував би в Антимонопольному комітеті і фарбування пам’ятника "Літаку" за 1 млн. грн. Теж, до речі, ідея "Свободи".

 

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаська прокуратура досягла зміни рішення суду у справі грабіжника, який напав на літнього чоловіка

Прокуратура домоглася зміни рішення суду першої інстанції у справі 36-річного грабіжника, який напав на літнього чоловіка. Про це повідомляє...

Чи буде інтернет в Черкасах у випадку блекаутів: Лаут відповів

Інтернет у жителів Черкас під час блекаутів буде. Про це журналістам vikka.ua розповів очільник черкаської компанії провайдера «McLaut» Віталій...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x