НовиниЧеркащинаПро новорічну ялинку та апетити "свободівців"

Про новорічну ялинку та апетити "свободівців"

-

- Advertisment -

Я – Кузляєв Сергій Олександрович. Саме той ФОП, який оскаржив в Антимонопольному комітеті тендер на придбання за бюджетні кошти штучної ялинки та гірлянд на загальну суму 2,5 млн. грн. Я зробив те, що мали б зробити справжні борці з корупцією і "Хабарменами".

Оскарження стосувалися саме дискримінаційних умов закупівлі. Одним словом – міська влада Черкас просто прописала умови під певних виробників.

На штучну ялинку грошей у бюджеті немає.

Грошей в бюджетні немає. І не було. Гроші мали знайти на найближчому засіданні сесії міської ради. Планували зняти з ремонтів кількох садочків і шкіл. І не факт, що депутати проголосували б. Скандальний тендер на придбання ялинки оголошували, як кажуть, віртуально. Ідея виникла в листопаді. А до листопада, як планували відзначати Новий Рік і Різдво?

Партія "Свобода" (а саме її представникам належить ідея шикануть на 2,5 млн. грн.) хотіла взяти на "хапок". Провести тендер, не маючи фінансування, визначити переможця. Одразу зняти кошти із садочків і шкіл і віддати 2,5 млн. грн. переможцям за штучну ялинку. І опля! – в Черкасах новорічне свято за сприяння і при повній підтримці "Свободи".

Тому, коли мене звинувачують у тому, що я "вкрав у дітей свято", то мушу перепросити. Вибачаюсь перед дітьми членів партії "Свобода", що на Новий Рік і Різдво у них не буде на столі смачної сьомги, червоної ікорки, сиру Брі, елітної ковбаски, а під ялинкою – дорогих подарунків від Святого Миколая, а у тат і мам – нових автомобілів.

Що оскаржував?

Перше.

Замовник в один тендер (ялинка+гірлянди+фотозони) змішав все. Загальна сума тендеру 2,5 млн. грн. Хоча я помилився. Хотіли просити 2,8 млн. грн. Апетити ростуть під час їжі! Однією з умов була – "аналогічні договори на поставку штучних ялинок, гірлянд, фотозон, інсталяцій".

А тепер – увага!

В Україні існує 12 компаній, які виготовляють тільки штучні ялинки, 4 компанії, які виготовляють ялинки і прикраси. Коли прописують умову "аналогічні договори", яку кількість компаній відсікають від тендеру? Саме так! 12. Залишається 4!

Друге.

Висота – 18 метрів. І ні на см більше! Чи менше. Чому так? Бо виробничі потужності двох компаній в Україні можуть виготовляти ялинки саме такої висоти! Саме ці дві компанії у жовтні відвідав представник партії "Свобода". Тому я вважаю, що така умова є дискримінаційною і прописувалася виключно під певних виробників!

Третє.

Рівні частини ялинки. 2,5 метри кожна. Ну, да! 18 метрів поділити на 4 частини. Рівно діляться. Знову ж таки. Виробничі потужності лише двох виробників…. Продовжувати? Закупівля була оскаржена. Громаді Черкас зекономлено 2,5 млн. грн. Ви проти?

Що далі?

А далі все просто.

Або минулорічна ялинка: каркас, на який надягають близько 150 живих ялинок, спеціально вирощених в Черкаському лісовому господарстві. Після свят ці ялинки підуть на корм для тварин зоопарку. Вартість такої ялинки – 150 тис. грн. І прикраси є. Їх купили в 2016 році за 1,2 млн. грн. Та і в Дирекції Парків є інсталяції і фотозони, які вони щороку виставляють у сквері "Юність". Чи вже нема?

Або оренда штучної ялинки. Як це було в одному з міст України. Там також виник конфлікт через завищену ціну. Влада не змогла провести тендер, тому орендувала штучну ялинку у одного з потенційних учасників.

Коли Грінч поверне ялинку? Коли "Свобода" перестане запускати руки в бюджет!

Якби була юридична можливість, то опротестував би в Антимонопольному комітеті і фарбування пам’ятника "Літаку" за 1 млн. грн. Теж, до речі, ідея "Свободи".

 

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаська міська рада придбала бус для ЗСУ

Колектив ЧМР на чолі з міським головою придбали мікроавтобус «Wolksvagen» та передали на потреби військовим. Про це повідомляє Анатолій...

Антициклон «GUSTAV» принесе спекотну погоду на Черкащину

Найближчі три дні погоду на Черкащині визначатиме антициклон «GUSTAV», який забезпечить маловітряну, суху та спокійну погоду. Про це повідомляє...

Цікаве:

Чи легко вибрати нерухомість у Чернівцях

Наразі не потрібно їхати у місто вашої мрії, аби...

Чудо-тканина фліс: особливості й переваги

Фліс є синтетичним аналогом шерсті. Попри таку складову, ця...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x