додому Новини При оформленні біометричного паспорту скануватимуть три пальці

При оформленні біометричного паспорту скануватимуть три пальці

0

В Управлінні Державної міграційної служби у Черкаській області розповіли, якою буде процедура оформлення біометричного закордонного паспорту.

Про це йдеться в статті vikka.ua "Біометричний паспорт у Черкасах: вартість і нові правила оформлення".

"Ми знімаємо два відбитки пальців, тому що для закордонного паспорту достатньо вказівний палець правої і лівої рук. Тобто загорається лампочка, тоді кладемо палець і воно сканує", – говорить головний спеціаліст сектору інформаційних технологій Управління ДМС у Черкаській області Денис Литвиненко.

Крім того, за його словами, треба сканувати ще один палець для верифікації.

"При оформленні людина запам’ятовує свій верифікаційний палець. Воно в програмі все це записується, а потім уже, коли людина приходить на отримання документу, то паспорт вставляється у зчитувач інформації, записуються дані, верифікаційний палець знову зчитується, перевіряється чи це саме та особа, і лише тоді видається паспорт", – пояснив ІТ-спеціаліст.

Він також зауважив, що вся інформація записується на електронний носій у Києві при виготовленні паспорту.

"Тут ми нічого не виготовляємо, не записуємо самі, а просто беремо дані: фотографуємо людину, відбитки її пальців, електронний підпис і відправляємо на Київ, а там уже все це записується", – наголосив Литвиненко.

За його словами, ззовні в новому паспорті не буде видно даних відбитку, а все знаходитиметься на електронному носії – пластмасовій обкладинці паспорту, на першій його сторінці.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version