НовиниЧеркащинаПравоохоронці затримали терористів із Черкащини, які скоїли ряд диверсій...

Правоохоронці затримали терористів із Черкащини, які скоїли ряд диверсій на території України (ФОТО, ВІДЕО)

-

- Advertisment -

Працівники карного розшуку Нацполіції затримали групу злочинців, яка раніше організувала ряд терористичних актів на території України, в тому числі вибух в центрі Києва 24 серпня 2017 року. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

Аваков зазначив, що у затриманих були вилучені гранати РГД-5 і спеціально підготовлений вибуховий пристрій з приєднаним газовим балоном для детонації.

"Злочинна група з кількох людей, жителів Черкаської області розроблялася спеціальною групою карного розшуку під безпосереднім керівництвом Князєва і Аброськіна. Доведено рядом незаперечних фактів участь цієї групи в 9 злочинах скоєних у 2016-2017 роках і спрямованих на розпалювання ксенофобії, релігійної нетерпимості і міжнародних конфліктів", − сказано в повідомленні.

Міністр підкреслив, що зібрані слідством матеріали свідчать про причетність угруповання до ряду резонансних злочинів: у місті Чернівці, де в ніч на 19 листопада 2016 року була сплюндрована Центральна єврейська синагога, на головному фасаді якої була нанесений антисемітський напис; у місті Умань, де 21 грудня 2016 року зловмисники проникли на могилу рабі Нахмана і кинули голову свині з вирізаною свастикою; у місті Києві, де 8 червня 2017 року зловмисники кинули гранату в Посольство США. 

Також затримані причетні до злочинів у місті Львів, де 30 червня 2017 року вони  спробували підпалити синагогу; у місті Луцьк, де 10 липня 2017 року зловмисники кинули вибуховий пристрій в консульство Польщі; у Києві, де 24 серпня 2017 року в День Незалежності була кинута граната на вулиці Грушевського і були поранені рідні Героя України Валерія Чібінеєва та в той же день на вул. Курбаса, де гранатами був підірваний пам'ятник учасникам бойових дій.

Вони також кинули гранату, від якої постраждали громадяни держави Ізраїль у місті Умань 21 вересня цього року.

Аваков пояснив, що терористи входять в так звану ОЗУ "Торпеди", давно перебували в зоні уваги правоохоронців і звинувачувалися по ряду інших злочинів.

На сторінці у Facebook  прес-служба СБУ повідомила, що оперативники спецслужби затримали двох зловмисників на кордоні Львівської і Закарпатської областей на Верецькому перевалі при спробі закладання вибухівки під пам’ятник "Сім племен угорців". За інформацією, отриманою під час досудового слідства, диверсанти діяли на замовлення колишніх функціонерів "Партії регіонів". 

Facebook / Арсен Аваков

Як повідомляв сайт vikka.ua, стали відомі подробиці вбивства черкаського депутата Бінусова.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Танцювали, співали і дарували квіти: у Черкасах гімназистки долучилися до спільноти панянок (ВІДЕО)

Уже 10 років у черкаській гімназії № 9 практикується роздільне навчання початкової школи. У дівочих класах - панянки, у...

Черкащанка отримала посвідчення майстра спорту України 

Боксерці з Черкас Вікторії Боярченко вручили посвідчення майстра спорту України. Про це повідомили у пресслужбі Черкаської міської ради. Вікторія Боярченко...

Цікаве:

Рецепти від черкащан: як Марина Черкащенко готує сирну паску (ВІДЕО) 

Паска без випікання. Напередодні свята Великдень знімальна група ВІККА...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x