додому Новини Черкаси Працівники ПАТ «Черкасиобленерго» стали донорами для порятунку воїнів та цивільних громадян

Працівники ПАТ «Черкасиобленерго» стали донорами для порятунку воїнів та цивільних громадян

0

Понад півсотні працівників ПАТ «Черкасиобленерго» долучилися до Благодійної корпоративної акції енергетиків Групи УРМ «Несемо світло. Донатимо кров» і стали донорами крові та її компонентів. Акцію організували, щоб поділитися краплиною добра для тих, хто потребує донорської крові, адже «Кров рятує життя» – повідомляє пресслужба ПАТ “Черкасиобленерго”.

Участь у донації взяли енергетики відокремлених структурних підрозділів та інших служб і підрозділів Товариства.

Нині у період воєнного стану потреба у компонентах крові значно зросла, адже кожного дня медики рятують чиєсь життя. Тому подібні акції – це внесок енергетиків у перемогу. Про це наголосив директор з інвестицій та перспективного розвитку ПАТ «Черкасиобленерго» Віктор Шевчук, який прийшов на донацію.

– Сьогодні понад 50 осіб нашої компанії долучились до донації. Енергетики з інших районів Черкащини здавали кров у місцевих закладах охорони здоров’я, працівники Золотоніських енергетичних мереж та апарату управління для донації відвідали Центр служби крові міста Черкаси,- розповів Віктор Шевчук. – На початку повномасштабного вторгнення громадяни дуже активно ставали донорами крові, сьогодні ж кількість таких благодійних акцій значно зменшилась, тому своїм прикладом ми хочемо показати, що боротьба триває, запаси крові є дуже необхідними, тож усіх небайдужих закликаємо долучитись до нашої ініціативи та поділитись краплиною доброти і милосердя.

Працівники Золотоніських енергетичних мереж кажуть, що вже не вперше здають кров заради допомоги іншим.

– Я являюсь донором і не вперше здаю кров, тому одразу відгукнувся на таку акцію спільно з колегами. Процедура повністю безпечна, персонал приємний та ввічливий, самопочуття та настрій добрі,- розповів майстер міської дільниці ВСП «Золотоніські енергетичні мережі» ПАТ «Черкасиобленерго» Ростислав Ільченко.

Втретє здає кров і його колега Олександр Матюшка.

 

– Я здаю кров в основному, коли друзі чи близькі просять про допомогу. Вважаю, що кожен має виконувати свій обов’язок і на фронті, і в тилу. Наша кров потрібна захисникам, тому я без вагань долучився,- зазначив майстер дільниці №3 ВСП «Золотоніські енергетичні мережі» ПАТ «Черкасиобленерго» Олександр Матюшка.  

Приїхав на донацію і енергетик Миксим Вирвикишка.

 

– Здача крові завжди була і залишатиметься актуальною процедурою, бо це може знадобитися і дорослим, і дітям, і для виготовлення ліків. Тому донація – це завжди благородна місія. Я також не вперше долучаюсь до здачі крові,- прокоментував електромонтер з розподільних мереж ВСП «Золотоніські енергетичні мережі» ПАТ «Черкасиобленерго» Максим Вирвикишка.

Підтримала ініціативу команди енергетиків і заступниця директора з інвестицій та перспективного розвитку ПАТ «Черкасиобленерго» Олена Проваторова.

– Я вперше стала донором з початку повномасштабного вторгнення, щоб допомогти нашій армії. І сьогодні я також вирішила підтримати благодійну акцію. Вважаю, що кожен має допомагати тим, чим може, аби пришвидшити перемогу,- переконана Олена Проваторова.

Сама ж процедура донації безпечна та комфортна. Всі необхідні аналізи виконуються швидко та якісно. Про це розповіла фельдшер-лаборант Центру служби крові.

 

– Майбутній донор заповнює анкету первинного донора, ми вносимо всі дані в програму, робимо загальний аналіз з пальця, визначаємо групу крові, перевіряємо на гепатит С усіх, хто приходить вперше, або тих, хто не відвідував Центр служби крові понад три місяці. Далі донор проходить огляд терапевта, і після цього визначається, які компоненти крові за станом здоров’я він може здати,- розповіла фельдшер-лаборант Центру служби крові Анатасія Шинкаренко.

Після донації кров та її компоненти направляються на карантинне зберігання, проходять переробку та необхідне тестування на гемотрансмісивні інфекції. Про це розповіла заступник директора з якості Центру служби крові Тетяна Портянко.

– Тож просимо долучатися усіх, хто може, бо крові потребують наші захисники і захисниці, є необхідність крові та її компонентів для цивільного населення, адже проводяться планові чи позапланові оперативні втручання, пологи, в усіх цих випадках пацієнти можуть потребувати компонентів крові. Тож ми тримаємо семиденний запас крові і її компонентів всіх груп і резусів та за потреби направляємо до лікувальних установ Черкаської області,- наголосила Тетяна Портянко.

Самі ж енергетики переконані, що донація – це не лише прояв доброти і милосердя, а й вдячність усім, хто нині боронить державу, це крок до перемоги, яку ми щодня пришвидшуємо своїми добрими вчинками.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version