НовиниЧеркасиПрацівники ПАТ «Черкасиобленерго» стали донорами для порятунку воїнів та...

Працівники ПАТ «Черкасиобленерго» стали донорами для порятунку воїнів та цивільних громадян

-

- Advertisment -

Понад півсотні працівників ПАТ «Черкасиобленерго» долучилися до Благодійної корпоративної акції енергетиків Групи УРМ «Несемо світло. Донатимо кров» і стали донорами крові та її компонентів. Акцію організували, щоб поділитися краплиною добра для тих, хто потребує донорської крові, адже «Кров рятує життя» – повідомляє пресслужба ПАТ “Черкасиобленерго”.

Участь у донації взяли енергетики відокремлених структурних підрозділів та інших служб і підрозділів Товариства.

Нині у період воєнного стану потреба у компонентах крові значно зросла, адже кожного дня медики рятують чиєсь життя. Тому подібні акції – це внесок енергетиків у перемогу. Про це наголосив директор з інвестицій та перспективного розвитку ПАТ «Черкасиобленерго» Віктор Шевчук, який прийшов на донацію.

– Сьогодні понад 50 осіб нашої компанії долучились до донації. Енергетики з інших районів Черкащини здавали кров у місцевих закладах охорони здоров’я, працівники Золотоніських енергетичних мереж та апарату управління для донації відвідали Центр служби крові міста Черкаси,- розповів Віктор Шевчук. – На початку повномасштабного вторгнення громадяни дуже активно ставали донорами крові, сьогодні ж кількість таких благодійних акцій значно зменшилась, тому своїм прикладом ми хочемо показати, що боротьба триває, запаси крові є дуже необхідними, тож усіх небайдужих закликаємо долучитись до нашої ініціативи та поділитись краплиною доброти і милосердя.

Працівники Золотоніських енергетичних мереж кажуть, що вже не вперше здають кров заради допомоги іншим.

– Я являюсь донором і не вперше здаю кров, тому одразу відгукнувся на таку акцію спільно з колегами. Процедура повністю безпечна, персонал приємний та ввічливий, самопочуття та настрій добрі,- розповів майстер міської дільниці ВСП «Золотоніські енергетичні мережі» ПАТ «Черкасиобленерго» Ростислав Ільченко.

Втретє здає кров і його колега Олександр Матюшка.

 

– Я здаю кров в основному, коли друзі чи близькі просять про допомогу. Вважаю, що кожен має виконувати свій обов’язок і на фронті, і в тилу. Наша кров потрібна захисникам, тому я без вагань долучився,- зазначив майстер дільниці №3 ВСП «Золотоніські енергетичні мережі» ПАТ «Черкасиобленерго» Олександр Матюшка.  

Приїхав на донацію і енергетик Миксим Вирвикишка.

 

– Здача крові завжди була і залишатиметься актуальною процедурою, бо це може знадобитися і дорослим, і дітям, і для виготовлення ліків. Тому донація – це завжди благородна місія. Я також не вперше долучаюсь до здачі крові,- прокоментував електромонтер з розподільних мереж ВСП «Золотоніські енергетичні мережі» ПАТ «Черкасиобленерго» Максим Вирвикишка.

Підтримала ініціативу команди енергетиків і заступниця директора з інвестицій та перспективного розвитку ПАТ «Черкасиобленерго» Олена Проваторова.

– Я вперше стала донором з початку повномасштабного вторгнення, щоб допомогти нашій армії. І сьогодні я також вирішила підтримати благодійну акцію. Вважаю, що кожен має допомагати тим, чим може, аби пришвидшити перемогу,- переконана Олена Проваторова.

Сама ж процедура донації безпечна та комфортна. Всі необхідні аналізи виконуються швидко та якісно. Про це розповіла фельдшер-лаборант Центру служби крові.

 

– Майбутній донор заповнює анкету первинного донора, ми вносимо всі дані в програму, робимо загальний аналіз з пальця, визначаємо групу крові, перевіряємо на гепатит С усіх, хто приходить вперше, або тих, хто не відвідував Центр служби крові понад три місяці. Далі донор проходить огляд терапевта, і після цього визначається, які компоненти крові за станом здоров’я він може здати,- розповіла фельдшер-лаборант Центру служби крові Анатасія Шинкаренко.

Після донації кров та її компоненти направляються на карантинне зберігання, проходять переробку та необхідне тестування на гемотрансмісивні інфекції. Про це розповіла заступник директора з якості Центру служби крові Тетяна Портянко.

– Тож просимо долучатися усіх, хто може, бо крові потребують наші захисники і захисниці, є необхідність крові та її компонентів для цивільного населення, адже проводяться планові чи позапланові оперативні втручання, пологи, в усіх цих випадках пацієнти можуть потребувати компонентів крові. Тож ми тримаємо семиденний запас крові і її компонентів всіх груп і резусів та за потреби направляємо до лікувальних установ Черкаської області,- наголосила Тетяна Портянко.

Самі ж енергетики переконані, що донація – це не лише прояв доброти і милосердя, а й вдячність усім, хто нині боронить державу, це крок до перемоги, яку ми щодня пришвидшуємо своїми добрими вчинками.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкащину з робочим візитом відвідав міністр МВС

Вчора у Черкаській області з робочим візитом побував міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко. Про це повідомляє начальник Черкаської...

У Черкасах прокуратура «виселила» з ЦДЮТ ломбард

Прокуратура Черкаської області домоглася через суд розірвання договору оренду ЦДЮТ з комерційною фірмовою. Про це повідомляється в пресслужбі обласної...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x