НовиниЧеркащина"Працюватимемо до останнього тролейбуса": у "Черкасиелектротрансі" намагаються розблокувати рахунки...

"Працюватимемо до останнього тролейбуса": у "Черкасиелектротрансі" намагаються розблокувати рахунки (ФОТО)

-

- Advertisment -

Заборгованість КП "Черкасиелектротранс" перед державою на сьогодні складає понад три мільйони гривень. Це дрібниці, порівняно з тією сумою, яка була шість років тому. Проте підприємство не може сплатити борг, оскільки Придніпровський відділ ДВС близько двох місяців тому арештував рахунки. 20 вересня на зборах колективу "Черкасиелектротрансу" з’ясувалось, що це питання вже вирішується, передає кореспондент vikka.ua.

"Починаючи з 2004 року, із підприємством розраховувалися невчасно і не в повному обсязі. Це спричинило заборгованість перед державою на 2012 рік – 21,5 млн, а держава заборгувала перед підприємством 45,2 млн, – розповідає директор КП "Черкасиелектротранс" Петро Кучер. – З 2012 року по сьогоднішній день ми повернули державі 17 млн 500. Залишилось повернути лише 3,7 млн, але нам арештували рахунки. Відповідно, сума заборгованості може збільшитись. Ми вирішили, що навіть при заблокованих рахунках працюватимемо до останнього технічно справного тролейбуса. Коли останній зламається – ми тоді не вийдемо".

В управлінні юстиції підприємству вже пообіцяли, що питання із рахунками буде врегульоване. Поки що невідомо, яким чином: судовим рішенням чи адміністративним.

Колектив КП "Черкасиелектротранс" після загальних зборів звернувся із постановою до голови Черкаської ОДА Юрія Ткаченка та міського голови Анатолія Бондаренка. Останніх просять посприяти у знятті арешту з рахунків підприємства та поверненні заборгованих підприємству коштів у сумі 2, 3 млн грн. з держбюджету за виконану транспортну роботу у 2015 році для направлення їх на виплату існуючого простроченого боргу до Пенсійного фонду України по пільговим пенсіям.

Заступник начальника ГУ Пенсійного фонду України в Черкаській області Олександр Супряга зазначив, що управління готове звертатись до вищих органів, зокрема й до Прем’єр-міністра, аби врегулювати питання.

Як повідомляв сайт vikka.ua, у черкаських тролейбусах почали встановлювати термінали для розрахунку карткою.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Синоптики попереджають про туман на Черкащині

Завтра, 25 квітня, на території Черкас та Черкаської області синоптики попереджають про туман. Про це повідомляє на своїй фейсбук-сторінці...

В автокатастрофі на Уманщині загинула людина

В Уманському районі внаслідок ДТП одна людина загинула, ще одну травмовано. Повідомляє Управління ДСНС у Черкаській області. 24 квітня на...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x