НовиниЧеркащинаПрацювала по 20 годин та їла недоїдки: черкасці відвідали...

Працювала по 20 годин та їла недоїдки: черкасці відвідали прем’єру документального фільму "Жінка в полоні"

-

- Advertisment -

Фільм про яскравий приклад сучасного рабства та надто сильну жагу до нормального життя зібрав повну залу – 124 особи. Прем’єрний показ стрічки відбувся 30 липня у Черкасах, повідомляють у БО "Від серця до серця".

Більше десяти років угорка Маріш служить одній сім’ї: готує, прибирає та ходить на роботу, де отримує гроші, які до копійки має віддавати своїй господарці. В неї забрали документи, б’ють та постійно принижують. Жінка не має власного ліжка, харчується недоїдками. В стрічці простежений героїчний шлях Маріш назад до свободи.

"Присутні мали змогу побачили лише один із випадків, який стосується саме трудової експлуатації, а їх насправді в сучасному світі дуже багато, – пояснює програмна директорка благодійної організації "Від серця до серця" Марина Стадник. – Ми бачимо дуже потужний фітбек після перегляду фільму. Глядачі не лише перейнялися долею героїні фільму, але і під час обговорення мали змогу висловити свою думку та поставити хвилюючі запитання експертам у цій сфері".

Як пояснює начальник відділу молодіжної політики, оздоровлення, протидії торгівлі людьми, гендерної рівності управління у справах сім’ї, молоді та спорту Черкаської ОДА Олександр Красюк, за оціночними даними Міжнародної організації з міграції, за роки незалежності України, від торгівлі людьми постраждало понад 230 тисяч осіб. Від сучасного рабства потерпають як всередині країни, так і закордоном.

"Ми щиро бажаємо, що такі акції допоможуть розвивати діалоги, які будуть сприяти попередженню такого явища, як торгівля людьми, підтримці постраждалих та переслідування торговців. Сподіваємося, що знання та досвід, які люди отримали після перегляду фільму, допоможуть черкасцям не потрапляти в такі ситуації", – ділиться він.

Показ фільму відбувся в межах проекту "Впровадження Національного механізму взаємодії суб’єктів, які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми, в тому числі дітьми", що реалізується в партнерстві з Агентством ООН з питань міграції за фінансової підтримки Mіністерства закордонних справ Королівства Норвегія, Міністерства міжнародних справ Канади та щедрої підтримки американського народу через проект Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

Як повідомляв сайт vikka.ua, волонтери самотужки облаштували у Золотоноші кінотеатр для дозвілля людей.

Будьте завжди в курсі найсвіжіших новин – підписуйтесь на наш канал в Telegram!

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Як сміляни можуть відновити житло. Програма Є-відновлення: куди звертатись і що потрібно

Торік в Україні запрацювала програма Є-відновлення по компенсації зруйнованого житла внаслідок бойових дій. За цією програмою українці можуть використати ...

Опади та коливання температури: прогноз погоди в Черкаській області

Із середини квітня Черкаська область знаходиться під впливом південних циклонів, які зумовлюють різноманітні опади та коливання температури. Про це...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x