НовиниЧеркащинаПозов черкасців проти "Нової якості" почали розглядати по суті:...

Позов черкасців проти "Нової якості" почали розглядати по суті: у справу вступила прокуратура

-

- Advertisment -

У Господарському суді Черкас розпочали розглядати по суті позов громадської організації "Захист прав обманутих споживачів" щодо визнання недійсними та скасування договорів між виконкомом, ТОВ "Сантехбудконструкція" та його правонаступником ТОВ "Управлінська компанія "Нова якість" дільниця №13, 18 та 19.

Під час засідання 6 березня до справи було приєднано представників прокуратури та скасовано частину позовних вимог. Про це повідомляє кореспондент сайту vikka.ua.

Так, у судовій залі окрім позивача та двох відповідачів, були присутні прокурор Черкаської місцевої прокуратури Альона Мохонько та заступник начальника відділу представництва інтересів громадян або держави в суді та при виконанні судових рішень прокуратури Черкаської області Ольга Тищенко. Вони представлятимуть інтереси держави і територіальної громади у даній справі.

Зазначимо, що заява про вступ до справи прокурора була надана прокуратурою 21 листопада 2019 року. Тоді ухвалою суду цю її було відхилено. Тому прокурор звернувся до Апеляційного суду, яким ухвалу черкаського судді було скасовано і надано право прокурору вступити в справу повторно.

"Ми вступаємо у справу з огляду на те, що були порушені інтереси держави і вони охоплюють інтереси мешканців територіальної громади. За обставинами справи прокурор підтримує вимоги, викладені у позивній заяві громадської організації, а також виступає у ролі позивача", – зазначила Альона Мохонько.

Прокурорка додала, що головним розпорядником бюджетних коштів для виплати пільг і житлово-комунальних субсидій є Мінсоцполітики. У цій справі було порушено інтереси держави у сфері витрачання бюджетних коштів. Оскільки товариством було необґрунтовано завищено вартість на житлово-комунальні послуги та, відповідно, привласнено бюджетні кошти, які виплачувалися з держбюджету населенню у вигляді субсидій.

"У нашому випадку, виконком, який повинен виступати в інтересах громади, є відповідачем. Тобто, якщо є порушення з боку виконкому, значить він виконує свої обов’язки неналежним чином. У будь-якому випадку інтереси територіальної громади мають бути захищені. Тому у цій справі інтереси держави може захищати лише прокурор", – зауважила адвокатка Надія Івашкова.

Окрім цього, правниця повідомила, що ГО хоче відмовитися від трьох із 9 позовних вимог. Зокрема, про визнання протиправним та скасування рішення виконкому від 14 грудня 2018 року, а також рішення, прийняте у березні 2019 року, прав проведення конкурсу та внесення змін про проведення конкурсу і визнання протиправним рішення конкурсної комісії виконкому про призначення управителя багатоквартирних будинків, оформлене у травні 2019 року.

"Ми вважаємо, що така часткова відмова від вимог ніяким чином не порушує права осіб, яких ми захищаємо, позатим вона дає нашому позову більше шансів, що він буде задоволений. Оскільки ці попередні три рішення виконкому не призвели безпосередньо до укладення договору, а мали підготовчий характер" – зазначила Надія Івашкова.

Також вона додала, що у позовній заяві залишається вимога про визнання протиправним та скасування рішення виконкому від 15 травня 2019 року, яким було визначено переможцем конкурсу ТОВ "Сантехбудконструкція", і всі вимоги щодо визнання недійсними договорів, які були укладені саме внаслідок рішення 15 травня.

Після тривалого обговорення суті справи та виступу усіх сторін, суд оголосив перерву. Наступне засідання відбудеться о 10:00, 13 березня.

"Всі сторони висловили своє бачення та свою позицію. У нас залишилося дослідження доказів та судові дебати. Тобто 13 березня вже може бути кінцеве рішення по цій справі. З урахуванням позиції наших відповідачів, я вважаю що у нас повністю доведений та обґрунтований позов і ми маємо право вимагати скасування рішення виконкому та договорів з "Сантехбудконструкцією", – підсумувала Надія Івашкова.

Як повідомляв сайт vikka.ua, два черкаські будинки потай передали "Новій якості".

У нашому Telegram каналі – тільки найважливіші та найактуальніші новини!

 

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаська прокуратура досягла зміни рішення суду у справі грабіжника, який напав на літнього чоловіка

Прокуратура домоглася зміни рішення суду першої інстанції у справі 36-річного грабіжника, який напав на літнього чоловіка. Про це повідомляє...

Чи буде інтернет в Черкасах у випадку блекаутів: Лаут відповів

Інтернет у жителів Черкас під час блекаутів буде. Про це журналістам vikka.ua розповів очільник черкаської компанії провайдера «McLaut» Віталій...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x