НовиниЧеркасиПосадовиця черкаської лікарні організувала розкрадання 12 мільйонів «ковідних» грошей

Посадовиця черкаської лікарні організувала розкрадання 12 мільйонів «ковідних» грошей

-

- Advertisment -

Масштабне розкрадання бюджетних коштів виявила СБУ на Черкащині. За попередніми даними, через злочинні махінації привласнено 12 млн грн, виділених одному з медичних закладів Черкас на боротьбу з COVID-19. Про це повідомляє пресслужба управління СБ України в Черкаській області.

Як встановило слідство, схему організувала заступниця начальника фінвідділу. Упродовж останніх двох років жінка у змові зі спільниками здійснювала оплату неіснуючих послуг та робіт.

Зокрема, посадовиця перераховувала гроші на рахунки афілійованих суб’єктів підприємницької діяльності за нібито проведення будівельних і ремонтних робіт медичної установи.

Також установлено численні факти нарахування безпідставних премій, авансів, зарплат. Під виглядом «ковідної» доплати жінка здійснювала нарахування, суми яких перевищували визначені норми матеріального забезпечення як медичним працівникам, так і особам, які нібито надавали послуги поліклініці.

Сама зловмисниця мала понад 10 власних банківських карток, куди регулярно надходили привласнені кошти. Ділкам вдалося привласнити майже 12 млн грн державних коштів, виділених Національною службою здоров’я України та на боротьбу з пандемією COVID-19.

Наразі заступниці керівника фінансового відділу повідомлено про підозру за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Тривають слідчі дії для виявлення і притягнення до відповідальності інших осіб, причетних до функціонування протиправної схеми.

Заходи із викриття незаконної оборудки проводили співробітники СБУ в Черкаській області та Національної поліції під процесуальним керівництвом Черкаської окружної прокуратури.

Як повідомляла раніше vikka.ua, рРесторан у Черкасах, що належить екссекретарю міськради, продають

Читайте новини vikka.ua у зручному форматі:

телеграм-канал,

сторінка у фейсбуці,

акаунт в інстаграмі,

ми в TikTok.

Усі відео ТК «ВІККА» доступні на ютюб-каналі.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Поліція посилила патрулювання на вулицях Черкас

З метою забезпечення публічної безпеки та правопорядку на вулицях збільшено кількість піших нарядів та автопатрулів поліції. Про це пишуть...

На Золотоніщині горіла машина у гаражі

У селі Гладківщина Піщанської ТГ днями сталася пожежа в приватному гаражі. Про це пишуть на сторінці Добровольці Черкащини. За викликом...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x