додому Новини Черкащина Посадовців, відповідальних за ремонт золотоніського колектора, підозрюють у розкраданні коштів

Посадовців, відповідальних за ремонт золотоніського колектора, підозрюють у розкраданні коштів

0

Працівники Національного антикорупційного бюро підозрюють двох посадовців, які були відповідальні за реконструкції самопливного та напірного колекторів водовідведення в Золотоноші Черкаської області, у розкраданні коштів, виділених на їх ремонт. Про це пишуть на аналітичному порталі "Слово і діло".

Так, про підозру повідомили начальнику комунального підприємства "Міський водоканал" Сергію Кузнєцову та директору приватного підприємства "Ді Проект" Любові Костемській. Обох підозрюваних суд взяв під варту з альтернативою застави в 2 мільйони гривень для директора КП "Міський водоканал" та 1,5 мільйона гривень – для керівника ПП.

За даними слідства, службовці комунального підприємства домовилися з представниками "Ді Проект" про виготовлення підробленої проектно-кошторисної документації. На думку детективів НАБУ, до документації були внесені неправдиві відомості щодо фактичного обсягу робіт, а також об'ємів та вартості матеріалів, необхідних для їх виконання. Відповідно до висновку експертизи, ринкова вартість однієї каналізаційної труби могла становити близько 11 тисяч гривень, тоді як у документації вартість однієї труби була вказана в сумі понад 16 тисяч гривень.

У подальшому Міністерство екології і природних ресурсів затвердило поданий проект кошторису, підготовлений службовцями комунального підприємства. Відтак, із державного бюджету були виділені кошти для реалізації проекту. При цьому службовці КП одночасно уклали договір з іншим приватним підприємством у Київській області на постачання матеріалів для реалізації робіт із реконструкції за ринковою ціною. Досудовим розслідуванням встановлено, що різниця у вартості між заявленою в підробленій документації та фактичною була привласнена посадовцями комунального підприємства. Наразі встановлено, що внаслідок вказаних дій державі було завдано збитків у сумі понад 12 мільйонів гривень.

Як повідомляв сайт vikka.ua, новим антикорупційним прокурором може стати Черкащанин.

 

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version