НовиниЧеркащинаПосадовців, відповідальних за ремонт золотоніського колектора, підозрюють у розкраданні...

Посадовців, відповідальних за ремонт золотоніського колектора, підозрюють у розкраданні коштів

-

- Advertisment -

Працівники Національного антикорупційного бюро підозрюють двох посадовців, які були відповідальні за реконструкції самопливного та напірного колекторів водовідведення в Золотоноші Черкаської області, у розкраданні коштів, виділених на їх ремонт. Про це пишуть на аналітичному порталі "Слово і діло".

Так, про підозру повідомили начальнику комунального підприємства "Міський водоканал" Сергію Кузнєцову та директору приватного підприємства "Ді Проект" Любові Костемській. Обох підозрюваних суд взяв під варту з альтернативою застави в 2 мільйони гривень для директора КП "Міський водоканал" та 1,5 мільйона гривень – для керівника ПП.

За даними слідства, службовці комунального підприємства домовилися з представниками "Ді Проект" про виготовлення підробленої проектно-кошторисної документації. На думку детективів НАБУ, до документації були внесені неправдиві відомості щодо фактичного обсягу робіт, а також об'ємів та вартості матеріалів, необхідних для їх виконання. Відповідно до висновку експертизи, ринкова вартість однієї каналізаційної труби могла становити близько 11 тисяч гривень, тоді як у документації вартість однієї труби була вказана в сумі понад 16 тисяч гривень.

У подальшому Міністерство екології і природних ресурсів затвердило поданий проект кошторису, підготовлений службовцями комунального підприємства. Відтак, із державного бюджету були виділені кошти для реалізації проекту. При цьому службовці КП одночасно уклали договір з іншим приватним підприємством у Київській області на постачання матеріалів для реалізації робіт із реконструкції за ринковою ціною. Досудовим розслідуванням встановлено, що різниця у вартості між заявленою в підробленій документації та фактичною була привласнена посадовцями комунального підприємства. Наразі встановлено, що внаслідок вказаних дій державі було завдано збитків у сумі понад 12 мільйонів гривень.

Як повідомляв сайт vikka.ua, новим антикорупційним прокурором може стати Черкащанин.

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкасець постане перед судом за неправдиве повідомлення про підготовку вибуху

Прокурори скерували до суду обвинувальний акт стосовно 65-річного черкасця за фактом надання завідомо неправдивої інформації про підготовку вибуху в...

Черкащан попереджають про пориви вітру

Протягом найближчої доби на Черкащині очікується сильний вітер. Про це повідомляє Черкаський обласний центр з гідрометеорології. У Черкаській області та...

Цікаве:

Trustee Plus швидко прогресує і заявляє про аудиторію у 200 000 користувачів

Продукт компанії Trustee продовжує просувати можливості Web3-сфери в...

Огляд актуальних бонусних програм в казино Super Gra

Бонуси – спеціальний маркетинговий інструмент для залучення нових клієнтів,...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x