додому Новини Кримінал Посадовців Черкаської міськради підозрюють у збагаченні на ремонті доріг

Посадовців Черкаської міськради підозрюють у збагаченні на ремонті доріг

0

Служба безпеки України викрила посадовців Черкаської міської ради на розтраті бюджетних коштів, призначених для ремонту й утримання засобів організації дорожнього руху.

Про це повідомляє речниця УСБУ в Черкаській області Катерина Дрога.

Було встановлено, що у 2019 році директор і двоє заступників одного із департаментів міської ради уклали договір із приватною компанією про надання послуг із ремонту і технічного обслуговування доріг Черкас на понад чотири мільйони гривень. Частину із цих коштів учасники оборудки привласнили.

Ініційована СБУ перевірка показала, що підрядник за погодженням із посадовцями вносив до актів виконаних робіт недостовірні відомості про сплату непередбаченого податку на додану вартість. Через включення зайвої статті видатків на рахунки комерсантів було неправомірно перераховано майже 700 тисяч гривень.

Наразі дії заступників кваліфіковано як службову недбалість, їм повідомлено про підозри. Також вирішується питання щодо притягнення до кримінальної відповідальності директора департаменту.

Як повідомляв сайт vikka.ua, черкаський департамент архітектури незаконно «вкатав» у дороги міста майже 60 мільйонів гривень.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version