НовиниЧеркащинаПорвані бюлетені та наслідки "зеленого змія": коротко про день...

Порвані бюлетені та наслідки "зеленого змія": коротко про день виборів Президента на Черкащині (ФОТО, ВІДЕО)

-

- Advertisment -

О 20:00 31 березня виборцям на Черкащині, як і на території всієї країни, закрили приміщення для голосування за майбутнього Президента. Після цього розпочалось вечірнє засідання ДВК і підрахунок голосів, інформує обласна "ОПОРА". Протягом цього дня спостерігачі Громадянської мережі фіксували і грубі порушення виборчого законодавства, і прецедентні випадки.

Так, на виборчій дільниці у черкаській школі №21 зафіксували фотографування бюлетеня. На місце викликали поліцію. Особа ж, яка фотографувала бюлетень, пояснила свої дії тим, що робила фото для того, "аби показати чоловікові".

О 13:00 черкаська поліція зареєструвала вісім повідомлень про можливі правопорушення на виборчих дільницях. Найчастіше вони стосувались саме фотографування бюлетенів. Окрім того, правоохоронців також інформували про розірваний бюлетень, відсутність людини у списку виборців. Ще одна громадянка на дільниці власноруч викреслила себе із списку.

Також о цій порі в черкаських місцях несвободи повідомили, що всі ув’язнені уже проголосували. Так, у Черкаському СІЗО проголосували 378 осіб, у Черкаській виправній колонії № 62 – 696 особи, у Старобабанівській колонії – 909 осіб, у жіночій колонії в Умані – 171 особа.

"Нема за кого голосувати", – так пояснила свій вчинок жінка, яка порвала свій бюлетень на виборчій дільниці у Каневі. На місце події викликали слідчо-оперативну групу. До слова, таких випадків сталось протягом дня ще три. Приміром, у Черкасах чоловік знищив бюлетень після того, як помилився під час голосування. Коли в комісії йому пояснили процедуру погашення бюлетеня, виборець вирішив покинути дільницю, на ходу розірвавши свій бюлетень, зупинити його членам комісії не вдалося. А у Ватутіному чоловік розірвав бюлетень, бо був в алкогольному сп’янінні.

Наслідки оковитої були помічені і на Смілянщині. Нетверезий чоловік проголосував із четвертої спроби, бо попередні три рази забував паспорт. Кожного разу, коли він повертався без документа, його все більше стискав "зелений змій".

У Чигирині ж навпаки – чоловіку вдалось двічі віддати свій голос. Спочатку він проголосував на спецдільниці в лікарні, де перебуває на денному стаціонарі, а потім на звичайній дільниці. На місце були викликані правоохоронці.

Станом на 19 годину в черкаській поліції зареєстрували вже 32 повідомлення про можливі порушення під час голосування.

Нагадаємо, сайт vikka.ua вже писав про ранкові повідомлення, пов’язані з виборчим процесом. За інформацією начальника СК ГУНП в Черкаській області Дмитра Грищенка, повідомляли про неопломбовану скриньку в Черкасах, сфотографований бюлетень у Золотоніському районі, а також, про те, що в обласному центрі виборця не вдалося знайти в списку. 

Як повідомляв сайт vikka.ua, "день тиші" поліції Черкащини надійшло 161 повідомлення про можливі порушення виборчого процесу.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

День вишиванки у Черкасах зібрав майстринь народного мистецтва, артистів, політиків (ВІДЕО)

Черкаський сквер прикрасили вишитими рушниками. Тут зібралися місцеві жителі, вбрані у національний одяг - з нагоди Дня Вишиванки. Інформує...

На Черкащині відремонтують спорткомплекс, де завалилася покрівля

У Камянці, що на Черкащині, планують відремонтувати зал спортивного комплексу «Атлант». На ремонт виділяють понад 700 тис грн. Вже...

Цікаве:

Стратегії вивчення граматики англійської мови для новачків

Вивчення англійської мови може бути захоплюючим і в той...

23 червня в Києві стартує Incrypted Conference 2024

Це вже вчетверте, коли криптомедіа Incrypted організовує одну з...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x