НовиниОсвітаПорушення вимог санзаконодавства виявили майже у половині освітніх закладів...

Порушення вимог санзаконодавства виявили майже у половині освітніх закладів Черкащини

-

- Advertisment -

Упродовж серпня робочі групи за участі фахівців Держпродспоживслужби провели майже тисячу комісійних обстежень закладів освіти . Порушення вимог санітарного законодавства виявили майже у кожному другому навчальному закладі. Минулого року цей показник складав близько 35% (кожен третій заклад). Про це повідомляють на сайті Черкаської Держпродспоживслужби.

Високий показник порушень пов’язаний зокрема із уведенням нових вимог Санітарного регламенту.

Результати перевірок засвідчили, що майже у 100 освітніх закладах проведені капітальні ремонти будівель, окремих приміщень, інженерних мереж (КЗ «Черкаський навчально-реабілітаційний центр «Країна добра», Черкаська санаторна школа Черкаської обласної ради, Білозірський ліцей-опорний заклад загальної середньої освіти Білозірської сільської ради та ін.). Водночас  капітального ремонту потребують 85 закладів дошкільної освіти та 97 закладів загальної середньої освіти.

школа
cherk-consumer.gov.ua

Актуальним для переважної більшості закладів освіти сільської місцевості залишається забезпечення вихованців якісною питною водою. За результатами лабораторних досліджень не відповідали гігієнічним нормативам за мікробіологічними показниками 15% досліджених проб питної води, за санітарно-хімічними показниками – 15 %, у більшості закладів сільської місцевості використовують джерела децентралізованого водопостачання.

На адресу органів місцевої влади направили пропозиції стосовно пошуків альтернативних джерел водопостачання, установлення очисних фільтрів або забезпечення дітей фасованою питною водою гарантованої якості.

Проблемним залишається питання організації належного медичного забезпечення шкіл. Лише третина закладів загальної середньої освіти забезпечена медичними працівниками, що унеможливлює здійснення нагляду за станом здоров’я дітей, фізичним навантаженням, повноцінним, безпечним харчуванням.

Також фахівці виявили недоліки в матеріально-технічному забезпеченні. Йдеться про оснащення харчоблоків сучасним технологічним та холодильним обладнанням, оновлення обідніх залів.

школа їдальня
cherk-consumer.gov.ua

Треба відзначити, що у більшості закладів створено належні умови для організації якісного безпечного харчування – проведено ремонти харчоблоків, оновлено застаріле обладнання, відремонтовано інженерні мережі, вирішено питання забезпечення якісною питною водою (заклади загальної середньої освіти Ватутінської ОТГ, Білозірської ОТГ, Маньківської ОТГ та ін.). Проте на сьогодні ще близько 50 закладів дошкільної та загальної середньої освіти потребують заміни оснащення.

Як повідомляла vikka.ua, на Черкащині очікуються перші заморозки.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаські поліцейські вилучили у чоловіка більш ніж півкілограма наркотиків

У Черкасах поліцейські вилучили у чоловіка вдома більш ніж півкілограма наркотиків, які він готував до збуту. Повідомляє Поліція Черкащини. У...

У деякі медичні заклади Черкас повернули теплопостачання

КПТМ “Черкаситеплокомуненерго” відновило подачу теплоносія у частину медичних закладів міста Черкаси. Про це повідомляє пресслужба комунального підприємства. Через похолодання керівники...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x