НовиниПорошенко про переговори: виведення військ, контроль над кордоном, жодної...

Порошенко про переговори: виведення військ, контроль над кордоном, жодної автономії

-

- Advertisment -

На переговорах у Мінську були досягнуті домовленості про виведення всіх іноземних військ з України.

Про це він заявив за підсумками переговорів, повідомляє "Українська правда"

"У документі є чітке зобов'язання про виведення всіх іноземних військ з території України. Всі найманці з території України повинні бути виведені найближчим часом", – запевнив він.

Крім того, за його словами, українські прикордонники до кінця 2015 року повинні повністю відновити контроль над кордоном з Росією.

"Чітко підкреслено, що після завершення політичного врегулювання з першого ж дня після місцевих виборів повинен бути переданий контроль (над держкордоном – ред.) під спільний захист представників ОБСЄ та українських прикордонників і на другому етапі до кінця поточного року українські прикордонники в повному обсязі повинні відновити український суверенітет, український контроль над державним кордоном", – сказав Порошенко.

Він додав, що ні про яку автономії на сході України чи федералізацію рішення не приймалися. За його словами, Україні на переговорах були висунуті неприйнятні умови і ультиматуми, але вона на них не піддалася.

"Це було непросто, і фактично нам виставляли всякі неприйнятні умови, відходи, здачі. Ми не пішли на жодні ультиматуми і чітко проявили позицію, що припинення вогню має відбутися без попередніх умов", – заявив Порошенко.

З 15 лютого повинен бути припинений вогонь, а протягом 19 днів мають бути звільнені всі заручники, додав Порошенко.

"Головне, що вдалося досягти, це те, що в 00.00 15-го числа в ніч з суботи на неділю має бути оголошено безумовне і всеохопне припинення вогню. … Досягнута домовленість про звільнення всіх заручників. Вони звільняються протягом 19 днів. Повинні бути звільнені всі заручники. 14 днів відводиться на виведення важкої артилерії і 5 днів – для остаточного виведення всіх заручників", – сказав він.

Як відомо, раніше про досягнуті домовленості також розповів Володимир Путін. Крім всього іншого, за його словами, була також досягнута домовленість про проведення конституційної реформи в Україні, "в якій мають бути враховані законні права людей, які проживають на території Донбасу".

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У поминальні дні на Черкащині біля кладовищ патрулюватимуть поліцейські

Під час проведення поминальних днів у Черкаській області правоохоронці забезпечуватимуть правопорядок. Зокрема поблизу кладовищ чергуватимуть посилені патрулі. Про це...

На Черкащині встановили пам’ятник білорусу, який загинув за Україну

Пам’ятник на честь білоруського героя, який пожертвував життям за Україну, встановлено у Тальному. Про це повідомляє Тальнівська міська рада...

Цікаве:

Рецепти від черкащан: як Марина Черкащенко готує сирну паску (ВІДЕО) 

Паска без випікання. Напередодні свята Великдень знімальна група ВІККА...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x