НовиниЧеркасиПора міняти “гуму” на зимову: Гідрометцентр спрогнозував погоду на...

Пора міняти “гуму” на зимову: Гідрометцентр спрогнозував погоду на тиждень 

-

- Advertisment -

На Черкащині тримався досить теплий жовтень. Цього тижня починається листопад. Очікувано, погода буде все більше схожа на зимову. Про це пише Віталій Постригань, керівник Черкаського гідрометцентру. 

погода осінь ліс
24tv.ua

Жовтень зігрівав майже літнім теплом, на початку місяця денні максимуми ще сягали  21-25º. Це допомогло всім нам економити на обігріві осель. 

З початком листопада стало вдвічі прохолодніше. Хоча середній температурний фон ще становить 7-8º та перевищує норму на 2-3º, але розвиток атмосферних процесів попереджають про неминучість похолодання. Скорочується сонячне тепло, остигає земна поверхня, спостерігаються часті вторгнення холодних повітряних мас. В другій половині місяця опади часто випадають у вигляді снігу, утворюється нестійкий сніговий покрив, на дорогах спостерігається ожеледиця.

За останні 30 років, листопад на Черкащині потеплішав на 0,5º і став більш сухішим. Особливо теплими стали його перші 10 днів – денні температури в цей період ще можуть становити +14º. Однак, кінець місяця став значно холоднішим, можливі зниження температури вночі до 8º морозу. Абсолютний максимум температури +23º відмічався у 2019 році, абсолютний мінімум – 23º морозу у 1999

ПРО ПОГОДУ НА ПОТОЧНИЙ ТИЖДЕНЬ 

У СЕРЕДУ-ЧЕТВЕР атмосферні фронти з північного-заходу, зумовлять у нашому регіоні дощі різної інтенсивності. Температура вночі 1-6º тепла, вдень 7-12º.

ІЗ П’ЯТНИЦІ, за синоптичною класикою, після проходження атмосферних розділів, дощі припиняться, надійде більш прохолодна повітряна маса. Температура знизиться: вночі 3° тепла 2º морозу, вдень 5-10º.

У зв’язку з похолоданням автомобілістам вже варто «ПЕРЕВЗУВАТИ» АВТО НА ЗИМОВУ ГУМУ. Експерти зазначають: варто почати змінювати шини, коли середньодобова температура знижується до позначки у +7+8º. Саме такий температурний режим пропонує нам поточний тиждень.

Читайте також: Щоб зігріти військових: черкащан просять приносити віск і бляшанки

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

На Черкащині горів автомобіль

Вчора, 18 квітня, поблизу села Кобринова Гребля на Звенигородщині виникла пожежа автомобіля "Нива". Про це повідомляє пресслужба ГУ ДСНС...

Черкаські патрульні зупинили водія “під кайфом”, у якого не було права кермування 

У Черкасах патрульні виявили водія автомобіля з ознаками наркотичного сп'яніння та без прав кермування. Повідомляє патрульна поліція Черкаської області. Патрулюючи...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x