НовиниСпортПопри судовий "стоп", черкаський виконком знову проголосував за послаблення...

Попри судовий "стоп", черкаський виконком знову проголосував за послаблення карантину (Документ)

-

- Advertisment -

Спроба номер два. 8 травня на вечірньому і не анонсованому засіданні виконком Черкаської міськради знову проголосував за відновлення роботи об’єктів торгівлі, сфери послуг, міських парків.

Заради участі в цьому засіданні з відпустки вийшов мер Черкас Анатолій Бондаренко. Не минулось і без скандалів, передає кореспондент vikka.ua.

Так, згідно з підтриманим проєктом рішення, у Черкасах мають відновити роботу такі об’єкти:

  • Магазини, зокрема тих, що розташовані у ТРЦ, магазини з продажу непродовольчих товарів, будівельних матеріалів, електроінструментів, електрообладнання, інших електротоварів, сантехніки, канцелярських товарів, книжкової продукції та меблів тощо
  • Перукарні, салони краси, майстерні з ремонту взуття, одягу, ремонту та встановлення вікон, дверей, воріт, огорож за індивідуальним замовленням, салони для надання послуг з догляду за домашніми тваринами, салони ритуальних послуг, проектні організації, приватні навчальні курси для дітей та інше
  • Ринки, ярмарки з продажу сільськогосподарської продукції та квітів
  • Літні майданчики закладів ресторанного господарства, за умови дотримання відстані між столиками не менше ніж 1,5-2 метри.
  • Також буде дозволено відвідування міських парків, скверів, зон відпочинку, закладів та атракціонів у них, лісопаркових та прибережних зон, спортивних та дитячих майданчиків на відкритому повітрі.

Усе – за умови дотримання ними санітарних та протиепідемічних заходів, спрямованих на запобігання поширенню коронавірусу.

Заступник міського голови Юрій Ботнар пропонував додати до цього списку також відвідування спортивних залів. Однак ця пропозиція підтримана не була.

Крім того, на засіданні виконкому був присутні голова Черкаської ОДА Роман Боднар разом зі своїм заступником Дмитром Ляшовим. Ті закликали виконавчий комітет не приймати поспішних рішень, не маючи конкретних даних про епідеміологічну ситуацію в місті. Втім після півгодинної дискусії черкаські владці мінімальним складом виконкому проголосували за послаблення карантину в Черкасах.

Нагадаємо, попереднє рішення виконкому, яке викликало великий резонанс в країні, було зупинене Черкаським окружним адміністративним судом.

Зазначимо, нове рішення вступить в силу з 11 травня. Саме тоді почнуть діяти всеукраїнські заходи з послаблення карантину, заплановані Урядом, частина яких аналогічна пунктам рішення черкаських владців.

Як раніше повідомляв сайт vikka.ua, черкаський депутат з кримінальним минулим вимагає у президента не тиснути на Бондаренка.

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

7 тисяч доларів за фіктивний діагноз: на Черкащині затримали адвоката

На Черкащині правоохоронці затримали адвоката, його підозрюють у вимаганні грошей за встановлення фіктивного діагнозу отримання “хворим” групи інвалідності. Повідомляє...

У Черкасах збирають кошти, щоб кікбоксер поїхав на змагання

У Черкасах збирають кошти, щоб черкаський кікбоксер Ростислав Кирилюк зміг потрапити на тренувальні збори і взяти участь у змаганнях....

Цікаве:

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...

Як розвиток військових технологій в Україні допоможе перемогти агресора

Сергій Токарєв розповів, чому потрібно швидко розвивати Military Tech...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x