НовиниПопри рішення ТВК, у Черкасах продовжують перераховувати голоси

Попри рішення ТВК, у Черкасах продовжують перераховувати голоси

-

- Advertisment -

Вчора у зв’язку з численними скаргами суб’єктів виборчого процесу Черкаська міська виборча комісія своєю постановою призупинила перерахунки на окремих дільницях, які здійснювала Придніпровська та Соснівська комісії. Зокрема, Придніпровській комісії заборонили перераховувати 13 дільниць, а Соснівській – 9.

Про це повідомляє прес-служба Партії вільних демократів.

Придніпровська комісія призупинила перерахунки на вказаних дільницях, але одразу заявила про необхідність перерахувати інші дільниці. При цьому, за словами юристів, все це здійснювалось із грубим порушенням. Зокрема, на вимогу міської комісії не були надані відповідні постанови та скарги. Тобто на момент проведення перерахунку на це не було ніяких юридичних підстав. А на сам процес не запрошували членів дільничних комісій, як цього вимагає закон.

Соснівська комісія призупинила перерахунки, але відправила багато дільниць на уточнення протоколів. Процес затягується і ймовірно буде порушення строків. Адже районні комісії зобов’язані не пізніше, ніж в п’ятиденний термін після проведення голосування підрахувати всі дані і протоколи на міську виборчу комісію для підбиття остаточних підсумків виборів.

За словами представника КВУ Максима Михлика, штучне затягування процесу підведення виборів ніколи не вигідно переможцям і часто вигідно тим, хто програв. Адже в "мутній водичці" неправильно підписаних протоколів, "недійсних" корінців і перетасованих мішків з виборчою документацією легко заплутати.

"І тоді значно простіше визнати вибори недійсними на кількох правильно визначених дільницях. А зважаючи на цейтнот (бо рішення по черкаським виборам треба прийняти: по міському голові – не пізніше як на п’ятий день, а по міській раді – не пізніше ніж на десятий день після голосування), це стає дієвою технологією протягування "потрібних" кандидатів. Поки, що ситуація не виглядає аж занадто загрозливою і непомітно (і схоже це вже почали розуміти) змінити результати волевиявлення буде неможливо", – зазначив Максим Михлик на своїй сторінці в мережі Facebook.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У Смілі та Умані прощатимуться із загиблими бійцями 

Смілянська та Уманська громади проведуть в останню путь військових. На фронті загинули Олексій Зелененко та Олександр Думенко. Про це...

У Чигирині представили художню виставку «Христос Воскрес! Воскресне Україна!»

Напередодні Великодня в музеї Богдана Хмельницького у м. Чигирин розпочала роботу тимчасова виставка «Христос Воскрес! Воскресне Україна!». Про це...

Цікаве:

Рецепти від черкащан: як Марина Черкащенко готує сирну паску (ВІДЕО) 

Паска без випікання. Напередодні свята Великдень знімальна група ВІККА...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x