додому Новини Політика «Попіарились і на цьому все»: про сонячні батареї, які так і не...

«Попіарились і на цьому все»: про сонячні батареї, які так і не з’явились у Черкасах

0

Рік тому команда Партії вільних демократів запропонувала нинішній владі розробити і реалізувати проект встановлення сонячних панелей на покрівлях черкаських шкіл і садочків. Передбачалося здати в оренду покрівля закладів освіти на конкурсних підставах. Проте проект і досі не втілений в життя.

Про це розповів у Facebook черкаський активіст Сергій Кузляєв.

За його словами, переслідувалися три мети:

1. Орендар, який виграє конкурс, ремонтує покрівлі. З міського бюджету не витрачаються кошти (приблизно 12-15 млн. грн.).

2.Орендар надає частину отриманої електроенергії на потреби закладу (підігрів води). У школах і садочках могла бути цілодобова гаряча вода.

3.Орендар сплачує оренду за використання муніципального майна пропорційно до фонду закладу і до бюджету міста. Орієнтовна сума надходжень 30-35 млн. грн.

«Як думаєте, що зробила міська влада? А фактично нічого. Підписали якийсь меморандум з якимись турками. Попіарились і на цьому все. А тим часом сонячні батареї на дитячому садочку в одному із міст Західної України (фото). Вони приносять користь освітянам. На другому фото це автотраса в Німеччині. Влада вирішила встановити сонячні панелі над дорогою. Це дає освітлення для траси, підсвітку знаків і оберігає дорожнє покриття від дощу і снігу. А в Черкасах міська влада фарбує літачок за 1 млн. грн», – додає Кузляєв.

Як повідомляв сайт vikka.ua, черкаський депутат пропонує віддати ОСББ зекономлені на карантині кошти.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version