НовиниЧеркащинаПонад п’ять мільйонів гривень цього року спрямували на оздоровлення...

Понад п’ять мільйонів гривень цього року спрямували на оздоровлення атовців Черкащини

-

- Advertisment -

У 2021 році з державного бюджету виділили 5,1 млн грн для оздоровлення 370 учасників АТО.

Про оздоровчу підтримку, психологічну адаптацію та профорієнтацію для учасників бойових дій на Сході України інформують у Департаменті соціального захисту населення, пише пресслужба ОДА.

Водночас у межах діючої програми «Щодо медичного, соціального забезпечення, адаптації, психологічної реабілітації, професійної підготовки (перепідготовки) учасників антитерористичної операції, родин Героїв Небесної Сотні та постраждалих під час Революції Гідності та бійців-добровольців на 2018-2022 роки» з обласного бюджету спрямували 600 тис. грн на умовах співфінансування з місцевими бюджетами районів та міст обласного значення.

«У медзакладах області для отримання стаціонарного лікування учасників АТО розгорнуто 671 спеціалізоване ліжко в 253 палатах підвищеної комфортності, – відзначає директор Департаменту соцзахисту населення облдержадміністрації Руслан Чикало. – Всім, хто звернулися до лікувальних закладів, допомога надається безвідмовно, своєчасно, безоплатно та відповідно до галузевих стандартів. Станом на квітень уже пролікувалися 1 288 учасників АТО. Через карантин стаціонарна допомога пацієнтам обмежена. Але з 01 лютого цього року Черкаський обласний клінічний госпіталь ветеранів війни запровадив реабілітацію хворих, які перехворіли на коронавірусну інфекцію, в тому числі учасників АТО. За І квартал 2021 року медичну допомогу тут отримали 117 атовців».

Для проходження психологічної реабілітації з державного бюджету спрямували ще 2,5 млн грн. Передбачається оздоровлення 220 осіб.

Щодо професійної адаптації, то з державного бюджету області на 2021 рік виділили 989,8 тис грн. Такими послугами забезпечать 111 осіб.

Як повідомляв сайт vikka.ua, майже шість мільйонів гривень виділили цього року на оздоровлення черкаських дітей.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами. До простору «Затишно space» черкащанки могли прийти разом зі своїми...

Поліція повідомила деталі смертельної ДТП на Уманщині

Автопригода сталася біля села Паланка Уманського району. Зіткнулися автомобілі ВАЗ та Fiat, внаслідок чого є загибла і постраждалий. За...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x