НовиниЧеркащинаПонад місяць без пленарки: Черкаси можуть не отримати важливих...

Понад місяць без пленарки: Черкаси можуть не отримати важливих грошових надходжень

-

- Advertisment -

Черкаси можуть зостатись без вкрай важливих для міста грошових надходжень в розмірі близько 20 мільйонів. Все – через те, що вже півтора місяці міський голова не скликає сесію міськради. А отже, обранці не можуть проголосувати за їх розподілення та співфінансування, а громада – отримати ці кошти. Про це напередодні в ефірі телеканалу "ВІККА" заявив депутат міської ради Олександр Радуцький.

Обранець обурюється, що, переслідуючи власні принципи та інтереси, мер Черкас Анатолій Бондаренко не проводить сесійного засідання. І наголошує: небажання міського голови змін у складі міської ради може привести місто до реальних проблем. І стосуватимуться вони, в першу чергу, комфорту і розвитку дітей міста.

Політик вкотре нагадав про п’ятимільйонну державну субвенцію для впровадження програми "Нова українська школа". Аби освоїти ці кошти, Черкаси мають виділити спів фінансування у розмірі 30% – близько 2 млн. Якщо 9 серпня пленарна не продовжиться, 1 вересня першачки підуть не в новообладнані класи. Або ж батькам першокласників доведеться самим купувати се необхідне для навчання за новою програмою.

Проблема наразі є з освоєнням інших фінансових надходжень. Наприклад, 675 тисяч, наданих державою на придбання комп’ютерів для обладнання спеціалізованих класів у Черкаських школах. Для того, аби здійснити закупівлю, з місцевого бюджету необхідно виділити таку ж суму. Окрім того, нерозподіленим залишається 1 мілн.грн. На придбання квартир для черкаських дітей-сиріт та 280 тисяч гривень на обладнання залу для тхеквондо, виділеними з обласного бюджету.

Посприяли виділенню коштів і народні депутати, які опікуються Черкасами – Олег Петренко та Владислав Голуб. Йдеться про 5 мільйонів від Петренка на спортивний інвентар для гімнастичної школи, будівництво якої триває в приміщені колишнього кінотеатру "Мир". Та про гроші на ремонт шкіл № 6 та № 29 від Голуба. Однак і їх місто не може прийняти без відповідного рішення обранців.

А найбільшу проблему Олександр Радуцький вбачає у тому, що майже всі дитячі садочки та декілька шкіл Черкас досі залишаються без теплових лічильників.

"Це означає, що Теплокомуненерго з початком опалювального сезону не зможе завести тепло у вказані об’єкти. Саме через відсутність цих лічильників, – пояснює депутат. – Для їх встановлення необхідно виділити 2,5 мільйони. Але знову ж все впирається у сесію, на засіданні якої має бути прийняте рішення про направлення цих коштів".

Як повідомляв сайт vikka.ua, черкаський депутат ініціював оголошення догани Ігорю Волошину.

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаські патрульні затримали водія, який зливав невідому речовину в лісову зону

Патрульні виявили та затримали автомобіль, водій якого зливав невідому речовину з неприємним різким запахом в лісову зону без дозволу....

Що задекларував народний депутат, обраний від Золотоноші

Народний депутат України Віталій Войцехівський, обраний від Золотоніського округа, задекларував заробітну плату і заощадження. Про це йдеться в його...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x