додому Новини Черкащина Понад десять кілометрів дороги збираються відремонтувати біля Сміли (Фото)

Понад десять кілометрів дороги збираються відремонтувати біля Сміли (Фото)

0

На автодорозі Н-16 Золотоноша – Черкаси – Сміла – Умань розпочалися роботи із поточного середнього ремонту ділянки автодороги км 63+697 – км 74+000 у Смілянському районі.

Про це повідомляє пресслужба САД у Черкаській області.

Збираються відновити ділянку дороги протяжність понад 10,3 км, починаючи від виїзду з міста Сміла у напрямку Умані і до початку села Ротмистрівка. Ця ділянка автодороги Н-16 не ремонтувалася понад 40 років.

Вже почалися підготовчі роботи до ремонту з вирубки порослі та чагарників, демонтажу старого бордюрного та бар’єрного огородження, а також фрезерування старого зношеного асфальтобетонного покриття.

У межах поточного середнього ремонту буде влаштовано новий конструктив дорожнього одягу, який складатиметься з наступних шарів: основа зі щебенево-піщаної суміші обробленої цементом, вирівнюючий шар крупнозернистого асфальтобетону та фінішний верхній шар зі щебенево-мастикового асфальтобетону.

Збираються виконати наступний комплекс робіт: ліквідація місць пучиноутворень; влаштування водовідведення; укріплення узбіч; влаштування з’їздів з дороги; влаштування трьох автобусних зупинок та трьох пішохідних переходів з автономним освітленням; влаштування металевого огородження, дорожньої розмітки та нових дорожніх знаків.

Підрядна організація: ТОВ «Ростдорстрой».

На початку березня в області стартував ремонт на Н-16 Золотоноша – Черкаси – Сміла – Умань, на ділянці обходу міста Черкаси, протяжністю 12 кілометрів, тривають роботи з поточного середнього ремонту від міста Золотоноша до початку дамби через Дніпро.

Торік на автодорозі державного значення Н-16 Золотоноша-Черкаси-Сміла-Умань загалом було відновлено дорожнє покриття на 67,2 км.

Як повідомляв сайт vikka.ua, майже 30 вулиць Черкас залишаться без світла.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version