додому Новини Черкащина Понад 60 тонн лісового насіння заготовили на Черкащині (Фото)

Понад 60 тонн лісового насіння заготовили на Черкащині (Фото)

0

Лісівники Черкащини вже на завершальному етапі зі збору урожаю насіння листяних порід.

Наразі лісові господарства області заготовили 61 тонну жолудя та горіха чорного, що цілком достатньо для забезпечення власних потреб. Про це повідомляє пресслужба Черкаського обласного управління лісового та мисливського господарства.

У лісгоспах зібрано 44 тонни жолудя, з них 37 тонн – дуба звичайного та 7 тонн – дуба червоного. За словами лісівників, цьогоріч досить високий урожай, проте якість насіння низька, це пов’язано з посушливим та жарким літом, саме тому доводилося ретельно відбирати життєздатні плоди. Також у держлісгоспах області зібрали 17 тонн насіння горіха чорного, який добре зростає в наших кліматичних умовах та має цінну деревину.

Окрім того, державні лісогосподарські підприємства області заготовили насіння супутніх деревних та чагарникових порід. Наразі зібрали: абрикоси – 269 кг, лісової черешні – 85 кг, липи – 80 кг, аличі – 17 кг, ясена звичайного – 15 кг, акації жовтої – 8 кг та інших.

Протягом зими насіння зберігатиметься у відповідних умовах, а навесні буде висіяне в лісових розсадниках та використане при створенні лісових культур.

Як повідомляв сайт vikka.ua, на Черкащині впіймали чоловіків, які незаконно вирубували ліс.

Будьте завжди в курсі найсвіжіших новин – підписуйтесь на наш канал в Telegram!

 

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version