НовиниЧеркащинаПонад 11 тисяч черкащан впорались із цьогорічним ЗНО: підсумки...

Понад 11 тисяч черкащан впорались із цьогорічним ЗНО: підсумки основної сесії

-

- Advertisment -

Заступниця начальника управління освіти і науки Черкаської ОДА Оксана Симушина розповіла на своїй сторінці у Facebook підбила підсумки основної сесії ЗНО 2020.

Цього року, за її словами, здобувачам повної загальної середньої освіти довелось більше похвилюватись, ніж випускникам попередніх років через спалах коронавірусу та ряд змін до деяких законів України.

11130 черкащан зареєструвались для проходження державної підсумкової атестації та зовнішнього незалежного оцінювання 2020 року, з них:

– 6522 випускники закладів загальної середньої освіти;

– 1024 випускники минулих років;

– 1 випускник, який здобуває повну загальну середню освіту в закордонному закладі освіти;

– 1419 учнів (слухачів) закладів професійної (професійно-технічної) освіти;

– 2164 студенти закладів довищої освіти.

Найбільша кількість зареєстрованих на ЗНО з української мови і літератури – 11130 осіб, що на 2876 більше, ніж у 2019 році (8254), історії України – 7930 (у 2019 – 5866), математики – 5173 (у 2019 – 3948), і біології – 4033 (у 2019 – 2635). Зросла кількість учасників зовнішнього незалежного оцінювання з географії – 3792 та англійської мови – 2855 осіб. Збільшилася кількість охочих складати фізику: зареєстровано 894 учасники, що на 296 осіб більше, ніж минулого року.

Для проходження ДПА та ЗНО в області працювали 48 пунктів тестування, з них 36 – у закладах загальної середньої освіти, 7 – закладахвищої освіти, 4 – закладах довищої освіти та 1 – професійної (професійно-технічної) освіти, які розташовані в 12 округах, а саме: у містах Золотоноша, Черкаси, Сміла, Канів, Умань, Жашків, Корсунь-Шевченківський, Шпола, Тальне, Монастирище, Христинівка, Чорнобай.

Для успішного проведення ЗНО було залучено близько 2200 педагогічних і науково-педагогічних працівників закладів загальної середньої та вищої освіти.

Упродовж восьми сесій тестування спостерігалася така явка учасників: з англійської мови – 90,1%; математики – 81,2%; фізики – 79,4%; хімії – 79,2%; української мови та літератури – 75,4%; географії – 75,4%; найменше учасників ЗНО з’явилося на іспит з біології – 69,4% та історії України – 69,7%.

Загалом сертифікаційні роботи виконали 8395 осіб.

Для проходження ДПА/ЗНО 18 учасникам з особливими освітніми потребами були створені сприятливі умови на пунктах тестування.

Не обійшлося без прикрощів: 4 абітурієнти дочасно припинили виконання сертифікаційної роботи через порушення порядку проведення ЗНО, зокрема під час технологічних перерв виявлено мобільні телефони. Серед вступників до магістратури також виявлено 6 таких порушень.

Учасники зовнішнього незалежного оцінювання, які не змогли взяти участь в основній сесії тестування через причини, які не залежали від їхніх дій і волі, зареєструвалися для участі у додатковій сесії. Наразі триває підготовка до проведення додаткової сесії, яка буде проходити на базі Черкаської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №24 у такі терміни: 28 липня – з математики, з англійської мови – 03 серпня, української мови і літератури – 04 серпня, історії України – 06 серпня, з інших предметів додаткова сесія відбудеться в м.Києві по 10 серпня включно.

Із 30 червня до 15 липня в області працював пункт перевірки сертифікаційних робіт з української мови і літератури, математики та англійської мови. Перевірку сертифікаційних робіт здійснювали групи екзаменаторів:

– з української мови і літератури – 10 груп (142 особи);

– з математики – 7 груп (101 особа);

– з англійської мови – 4 групи (61 особа).

16 липня відбулося перше засідання експертної комісії при Українському центрі оцінювання якості освіти з питань визначення результатів зовнішнього незалежного оцінювання з математики, фізики, а 17 липня на інформаційних сторінках учасників було розміщено перші результати ЗНО. Наступні засідання експертної комісії зі встановлення порога "склав/не склав" з української мови і літератури, історії України, іноземних мов, біології відбудуться 23 липня, з географії, хімії – 28 липня, результати будуть оголошені до 25 та 29 липня відповідно.

Як повідомляв сайт vikka.ua, додаткова сесія ЗНО розпочнеться 24 липня.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У Черкасах працюють над створенням кризового центру

У Черкасах триває ремонт у приміщенні для майбутнього кризового центру. Роботи оглянули міський голова Черкас Анатолій Бондаренко та його...

Черкащан попереджають про можливість підтоплення

Черкаські синоптики попереджають жителів Черкаської області про можливість підтоплення з 18 до 23 квітня. Про це повідомили у пресслужбі...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x