НовиниЧеркасиПомічники черкаських депутатів: хто ці люди?

Помічники черкаських депутатів: хто ці люди?

-

- Advertisment -

Викладачі і юристи, родичі і представники КСНів, ексдепутати і однопартійці – переважно такі люди є помічниками депутатів Черкаської міської ради. Працюють вони безкоштовно. Принаймні зарплати з міського бюджету їм не нараховують. Але повноваження мають досить великі.

Хто ці помічники і навіщо вони нашим обранцям розбирався кореспондент сайту vikka.ua.

Які повноваження помічників депутатів міської ради?

У кожного депутата Черкаської міської ради може бути до 5 помічників. Це визначено Положенням про помічників, затвердженим більше 15 років тому міською радою. Повноваження асистента майже такі, як у депутата: вони подають звернення і запити за підписом депутата, ведуть прийом громадян, виступати на сесіях і комісіях, отримують від чиновників документи. Єдине, чого вони не мають – це права голосувати.

Працюють вони, як і депутати міської ради, безоплатно. Як кажуть, на громадських засадах.

Хто ці люди?

Із 42 депутатів міської ради 13 працюють взагалі без помічників. Як пояснив обранець від «Європейської Солідарності» Сергій Кудактін, «він досвідчений з усім справляється сам, тому допомагати йому не потрібно».

Натомість депутатка від «ОПЗЖ» Юлія Погостінська не має помічників, бо ще у пошуку. Вона вважає, що помічник народного обранця – це велика відповідальність, адже людина працюватиме із жителями Черкас, чиновниками і представлятиме свого депутата на різних заходах.

«Така робота є безкоштовною. Тому той, хто готовий безоплатно попрацювати на благо громади, вивчити і зрозуміти, чим займається депутатських корпус, як працює чиновницька система і як можна розвивати міста, я готова надати статус помічника депутат міської ради», – зазначила Юлія Погостінська.

У той же час найбільшу кількість помічників – п’ять – має народний обранець від ВО «Черкащани» Нарек Казарян.

«Ці люди мені допомагають. Ярослав Григорович і Альона Кириленко ведуть прийом громадян, виїжджають до виборців по необхідності, збирають проблематику округу. Катерина Фенюк займається питаннями бюджету і надає юридичний супровід моїм запитам і зверненням. Руслан Зоря був в нашій команді, балотувався від ВО «Черкащани». Я взяв під опіку його старий округ – мікрорайон Лісовий. Він «веде» цей округ, тому він у мене в помічниках», – розповів Нарек Казарян.

Є серед помічників справжні «перебіжчики». Світлана Душка була спершу помічником депутата від «ОПЗЖ» Олександра Замирайла. 11 серпня поточного року він припиняє її повноваження, а вже 18 серпня (через тиждень) вона стає помічницею депутат від «Слуг» Анатолія Волошина.

Ексдепутати і родичі

У чотирьох нинішніх депутатів в помічниках числяться екснародні обранці попередніх скликань.

У депутатки від фракції «За Майбутнє» Олени Агапової серед помічників є ексдепутат попереднього скликання Артур Акопян.

У «Слуги Народу» Анатолія Волошина серед помічників є Володимир Шиятий. Він був депутатом від Партії вільних демократів у період з 2010 по 2014 роки.

У «Черкащанина» Нарека Казаряна помічником рахується екс-депутат Руслан Зоря.
У депутатки від «Слуги Народу» Карини Абрамової є один помічник – її батько Сергій Ткаченко, керівник підприємства «Сад мрій». Він у період 2010-2014 років був депутатом міської ради.

Карина Абрамова під час виборів зі своїм батьком Сергієм Ткаченком

Любові Майбороді допомагають виконувати депутатські повноваження Юрій Єфремов та Марія Верник, яка є дружиною заступника директора департаменту соціальної політики (а в минулому заступника міського голови і директора департаменту освіти) Ігоря Волошина. До речі, Марія не вперше є помічником. У період 2014-2015 років вона допомагала депутату Дмитру Личку, який представляв на той час партію «Удар».

Наукові співробітники і викладачі

Фракція «Батьківщини» взагалі оточила себе науковцями, доцентами та викладачами вишів, які до того ж є помічниками депутатів.

У голови фракції Романа Дісканта дві помічниці. Вони ж викладачі Донецького національного університету ім. Стуса. Олена Чальцева завідувачка кафедри політології та державного управління. А Наталія Прямухіна професор цієї кафедри.

Тетяна Бондаренко є помічницею Юрія Тренкіна

Не відстає від голови фракції і секретар міської ради Юрій Тренкін. Серед його помічників є завідувачка кафедри журналістики, реклами та PR-технологій Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького Тетяна Бондаренко.

Осередки КСНів

Найулюбленіший КСН депутатів від «ОПЗЖ» є КСН «Дніпровський», що розташований у районі Д.

Олег Кашко веде прийом громадян в КСНі “Дніпровський”

Голова цього КСНу Любов Здоровенко є помічницею депутат Олега Кашко, а секретар цього ж КСНу – Марина Олексійчук помічниця народного обранця Ярослава Левицького.

Загалом на 29 депутаті, які оформили собі асистентів, рахується 71 помічник.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаська прокуратура досягла зміни рішення суду у справі грабіжника, який напав на літнього чоловіка

Прокуратура домоглася зміни рішення суду першої інстанції у справі 36-річного грабіжника, який напав на літнього чоловіка. Про це повідомляє...

Чи буде інтернет в Черкасах у випадку блекаутів: Лаут відповів

Інтернет у жителів Черкас під час блекаутів буде. Про це журналістам vikka.ua розповів очільник черкаської компанії провайдера «McLaut» Віталій...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x