додому Новини Черкащина Помер черкаський журналіст Вадим Комаров

Помер черкаський журналіст Вадим Комаров

0

У ніч з 19 на 20 червня перестало битись серце черкаського журналіста та активіста Вадима Комарова. Після жорстокого побиття просто у середмісті він 46 днів перебував у комі. Про це у Facebook-дописі повідомив місцевий адвокат Валерій Макєєв.

Правник наголошує: зі смертю Вадима Комарова непоправної втрати зазнало місто і свобода слова. Адже десятки тисяч містян почасти відслідковували новини саме за його гарячими репортажами.

"Вбивць та замовників вбивства не знайдено і не покарано…Вбиває байдужість. І не тільки. Два тижні тому я задавав гострі запитання представникам правоохоронних органів щодо абсолютно очевидних речей, пов’язаних із розслідуваннями Вадима Комарова, які, як на мене, дивним чином знаходяться поза увагою слідства, яке, знову ж таки, як на мене, надмірно утаємничено, – зазначив Макєєв. – Суспільство має отримати меседжі надії на ефективне розслідування як самого тепер вже вбивства Вадима, так і тих журналістських розслідувань, які він проводив".
 

На трагічну звістку відреагував також голова Національної спілки журналістів України Сергій Томіленко:

"Єдина версія замаху, а тепер уже і убивства, яку поділяють черкаські журналісти, – саме професійна діяльність Вадима Комарова. Він був незручним для багатьох місцевих політиків. Ставив незручні питання про корупцію в Черкасах, порушував резонансні теми…Фізична агресія щодо журналістів в Україні –- на неприпустимо високому рівні. А системна безкарність провокує нові атаки. НСЖУ продовжує наполягати на проведенні спеціальних парламентських слухань з питань фізичної безпеки журналістів та свободи слова. Продовжуємо вимагати реального, а не декларативного, захисту прав українських журналістів!".
 

Про час та місце поховання Вадима Комарова буде повідомлено пізніше.

"Ми глибоко засмучені звісткою про смерть черкаського журналіста Вадима Комарова і ми солідарні з українським народом в очікуванні ретельного, прозорого розслідування нападу на нього", – зазначили в посольстві США в Україні.

Нагадаємо, жорстокий напад на Комарова стався 4 травня близько 9 години ранку просто у центрі міста. Тоді журналіст отримав кілька ударів по голові важким предметом і відкрито черепно-мозкову травму. Чоловік переніс дві важкі операції, однак зі стану коми так і не вийшов. Правоохронці відкрили кримінальне провадження як замах на умисне вбиство і нещодавно повідомляли: розглядають три версії злочину. Зокрема – професійна діяльність, конфлікт, що раптово виник між постраждалим та нападником та напад з корисливих мотивів. Водночас колеги покійного журналіста пов’язували побиття саме з діяльністю Вадима Комарова і його резонансними журналістськими розслідуваннями.

Як повідомляв сайт vikka.ua, в ООН засуджують жорстокий напад на черкаського журналіста.

 

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version