НовиниПоляки вчили черкаських рятувальників надавати домедичну допомогу (ФОТО)

Поляки вчили черкаських рятувальників надавати домедичну допомогу (ФОТО)

-

- Advertisment -

Черкаські рятувальники повернулися із Кракова, де пройшли навчальні курси з надання домедичної допомоги у відповідності до стандартів Евросоюзу.

Про це vikka.ua повідомили у прес-службі обласного управління ДСНС.

Це вже третя ротація учбових груп співробітників ДСНС України за напрямком домедичної підготовки, яка проходить за рахунок та підтримки відомчих навчальних закладів Державної пожежної служби Республіки Польща.

П’ять черкаських рятувальників з 15 по 20 червня пройшли навчання з домедичної підготовки. Під час занять вони опанували не лише теоретичну частину курсу, а й здали іспити з демонстрацією практичних навичок допомоги людині, яка потрапила у надзвичайну подію.

Польські колеги поділилися з українськими фахівцями своїм досвідом щодо дій на місці надзвичайної події. Здійснення первинного огляду постраждалого, проведення заходів із штучної вентиляції легень без спеціального устаткування та показали техніку виконання закритого (непрямого) масажу серця.

Також, в ході візиту черкаські рятувальники відвідали пожежні частини міста Краків, де ознайомилися із зразками аварійно-рятувальної техніки, обладнання та спорядження, що знаходиться на озброєнні у польських колег.

"Ми добре усвідомлюємо, що від того наскільки правильними та оперативними будуть наші перші дії з надання домедичної допомоги часто залежить життя потерпілих. Ми дуже вдячні нашим польським колегам за таку чудову можливість посилити свій рівень професійної підготовки, отримати вкрай необхідні та корисні для наших рятувальників знання та навички", – зазначив начальник відділу реагування на надзвичайні ситуації Управління ДСНС у Черкаській області Олександр Горобець.

Джерело: Управління ДСНС у Черкаській області

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У Черкасах змагалися юні дружини рятувальників-пожежників (ВІДЕО)

Гасили пожежу, проходили естафету та в'язали вузли. В одній з черкаських шкіл відбувся захід з пожежної підготовки. 9 команд...

День вишиванки у Черкасах зібрав майстринь народного мистецтва, артистів, політиків (ВІДЕО)

Черкаський сквер прикрасили вишитими рушниками. Тут зібралися місцеві жителі, вбрані у національний одяг - з нагоди Дня Вишиванки. Інформує...

Цікаве:

Стратегії вивчення граматики англійської мови для новачків

Вивчення англійської мови може бути захоплюючим і в той...

23 червня в Києві стартує Incrypted Conference 2024

Це вже вчетверте, коли криптомедіа Incrypted організовує одну з...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x