НовиниЧеркасиПолковнику із Черкас встановлять пам’ятник у Німеччині

Полковнику із Черкас встановлять пам’ятник у Німеччині

-

- Advertisment -

Благодійна ініціатива «Героїка» розпочала підготовку до встановлення у німецькому Мюнхені пам’ятника полковнику Дієвої Армії Української Народної Республіки Миколі Шраменку, уродженцю міста Черкаси. Про це повідомляє сайт газети «Козацький край».

Пам’ятник планується встановити на могилі полковника, яка знаходиться на мюнхенському цвинтарі Вальфрідгоф. Як розповів у коментарі «Козацькому краю» очільник БІ «Героїка» Павло Подобєд, наразі вирішується питання дозволу на виготовлення пам’ятника в Україні – оскільки навіть з транспортуванням його до Німеччмни це буде значно дешевше, аніж замовляти подібні роботи безпосередньо в Німеччині. До речі, якщо такий дозвіл буде отримано, виготовленням пам’ятника в Україні займеться скульптор з черкаського Корсуня, ветеран АТО Олег Собченко, який вже давно бере участь у більшості заходів БФ «Героїка».

Нещодавно оренду землі для могили полковника  Миколи Шраменка на цвинтарі Вальдфрідгоф у Мюнхені продовжено на десять років вперед – до 2031 року. Це стало можливим завдяки пожертвам меценатів, зібраним Благодійною ініціативою «Героїка».. Якби кошти не були оплачені вчасно, то поверх поховання українського офіцера часів УНР захоронили б когось іншого.

Микола Шраменко народився у  Черкасах у травні 1891 року. В українській армії з 1918 р. З липня 1919 р. — помічник командира 9-ї Залізничної дивізії Дієвої армії УНР. З вересня 1919 р. — т. в. о. командира 2-го (26-го) Залізничного полку Дієвої армії УНР.

Учасник Першого Зимового походу. У часі Першого Зимового походу очолював військові делегації до німецьких колоністів та повстанців. Разом з підполковником Климачем Юрієм Олександровичем під загальною орудою М. Омеляновича-Павленка брав дієву участь у боях під Балтою. За участь у Першому Зимовому поході отримав орден Залізного Хреста та звання підполковника. У другій половині 1920 р. — начальник штабу 10-ї бригади 4-ї Київської стрілецької дивізії Армії УНР.

На чолі 1-ї збірної бригади (складалася з вояків 4-ї Київської стрілецької дивізії) брав участь у Другому Зимовому поході 04-19 листопада 1921 р.

Як повідомляв сайт vikka.ua, оренду могили військового із Черкас продовжили на 10 років

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Опади та коливання температури: прогноз погоди в Черкаській області

Із середини квітня Черкаська область знаходиться під впливом південних циклонів, які зумовлюють різноманітні опади та коливання температури. Про це...

Пішов із життя відомий черкаський тренер

Пішов із життя видатний тренер-викладач із боксу Віктор Андрійович Кіхтенко, який присвятив своє життя розвитку цієї спортивної галузі. Про...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x