НовиниПолітика65% українців ніколи не продали б свій голос на...

65% українців ніколи не продали б свій голос на виборах, – дослідження

-

- Advertisment -

Більше як 11% опитаних українців стикалися зі спробами підкупу на виборах. При цьому 83,3% погоджуються з тим, що підкуп є головною проблемою виборів. Це дані соціологічного опитування, що здіснив фонд “Демократичні Ініціативи” на замовлення ГО “ОПОРА”.

Не готові продати свій голос за жодних обставин 64,5% опитаних.

Дані з Ті ж, хто таки готовий вчинити цей кримінальний злочин, частіше називають конкретні суми “вартості голосу” – в основному до 1000 гривень, а причиною продати свій голос серед 25% опитаних назвали те, що вони і так планували голосувати саме за цього кандидата чи партію.

Серед тих, хто продав би голос, 18% стверджують, що все залежить від конкретних обставин, 13% зроблять це, якщо будуть впевнені, що не матимуть жодних негативних наслідків. 8,5% опитаних погодяться за умови, якщо про це їх попросять люди, яким вони довіряють, а 6,3% готові продавати свій вибір за справедливий розмір винагороди.

вибориУ дослідженні йдеться про підкуп не лише у вигляді грошей, а й у вигляді подарунків чи так званої виборчої благодійності.

Результати опитування свідчать, що значна частина українців позитивно ставиться до надання медичних препаратів, продуктів, техніки, організації дозвілля і розваг, благоустрою територій, допомоги армії чи церкві, коли це здійснюють кандидати перед виборами.

Згідно з дослідженням, більше респондентів, не готових продавати свій голос, виявилося в західній частині України. Також серед тих, хто не проти отримати гроші за вибір, більше молоді.

Читпйте також: Гроші за вакцинацію: скільки платять громадянам за кордоном?

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаська міська рада придбала бус для ЗСУ

Колектив ЧМР на чолі з міським головою придбали мікроавтобус «Wolksvagen» та передали на потреби військовим. Про це повідомляє Анатолій...

Антициклон «GUSTAV» принесе спекотну погоду на Черкащину

Найближчі три дні погоду на Черкащині визначатиме антициклон «GUSTAV», який забезпечить маловітряну, суху та спокійну погоду. Про це повідомляє...

Цікаве:

Чи легко вибрати нерухомість у Чернівцях

Наразі не потрібно їхати у місто вашої мрії, аби...

Чудо-тканина фліс: особливості й переваги

Фліс є синтетичним аналогом шерсті. Попри таку складову, ця...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x