НовиниПолітика65% українців ніколи не продали б свій голос на...

65% українців ніколи не продали б свій голос на виборах, – дослідження

-

- Advertisment -

Більше як 11% опитаних українців стикалися зі спробами підкупу на виборах. При цьому 83,3% погоджуються з тим, що підкуп є головною проблемою виборів. Це дані соціологічного опитування, що здіснив фонд “Демократичні Ініціативи” на замовлення ГО “ОПОРА”.

Не готові продати свій голос за жодних обставин 64,5% опитаних.

Дані з Ті ж, хто таки готовий вчинити цей кримінальний злочин, частіше називають конкретні суми “вартості голосу” – в основному до 1000 гривень, а причиною продати свій голос серед 25% опитаних назвали те, що вони і так планували голосувати саме за цього кандидата чи партію.

Серед тих, хто продав би голос, 18% стверджують, що все залежить від конкретних обставин, 13% зроблять це, якщо будуть впевнені, що не матимуть жодних негативних наслідків. 8,5% опитаних погодяться за умови, якщо про це їх попросять люди, яким вони довіряють, а 6,3% готові продавати свій вибір за справедливий розмір винагороди.

вибориУ дослідженні йдеться про підкуп не лише у вигляді грошей, а й у вигляді подарунків чи так званої виборчої благодійності.

Результати опитування свідчать, що значна частина українців позитивно ставиться до надання медичних препаратів, продуктів, техніки, організації дозвілля і розваг, благоустрою територій, допомоги армії чи церкві, коли це здійснюють кандидати перед виборами.

Згідно з дослідженням, більше респондентів, не готових продавати свій голос, виявилося в західній частині України. Також серед тих, хто не проти отримати гроші за вибір, більше молоді.

Читпйте також: Гроші за вакцинацію: скільки платять громадянам за кордоном?

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкащан попереджають про можливість підтоплення

Черкаські синоптики попереджають жителів Черкаської області про можливість підтоплення з 18 до 23 квітня. Про це повідомили у пресслужбі...

Неподалік Умані вантажівка зіштовхнулася з легковиком

Неподалік Умані сталася дорожньо-транспортна пригода. Вантажний автомобіль зіштовхнувся з легковиком Renault Duster. Про це повідомляє Уманське районне управління поліції. За...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x