НовиниПолітичний прецедент: у Черкасах відкликали депутата міської ради (ФОТО)

Політичний прецедент: у Черкасах відкликали депутата міської ради (ФОТО)

-

- Advertisment -

У черкаському ПК "Дружба народів" 25 березня відбулася спроба відкликати двох депутатів міської ради Олександра Дишлюка та Романа Шевченка за народною ініціативою. Для Черкас це – прецедент.

З ініціативою відкликати обранців виступила партія "Самопоміч", від якої обиралися депутати, проте з фракції якої з часом вийшли, пише "ІнфоМІСТ". На заході були присутні кілька десятків депутатів різних фракцій, серед яких – Микола Мирза, Роман Діскант, Віталій Косяк, Михайло Бінусов, Олександр Савенко, Руслан Зоря тощо.


За відкликання депутата Черкаської міськради Олександра Дишлюка проголосували 318 осіб, "проти" – 12, утримались – 3.

Здебільшого проти відкликання проголосували колеги Дишлюка по депутатському корпусу. Люди відреагували на результати голосування оплесками.

Надалі протягом 20 днів обрана ініціативна група збиратиме підписи жителів міста щодо відкликання Дишлюка. Таких підписів потрібно більше 1,5 тис. голосів. Уже їх передадуть на розгляд територіальної виборчої комісії.

Олександр Дишлюк твердить, що не тримається за мандат.

Він зазначив, що розчарувався у партії, яку представляв, оскільки її гасла розійшлися з роботою в депутатському корпусі. Крім того, він згадав про ситуацію зі сміттям, яке "подорожує" Україною.

– Я вже намагався скласти мандат, тоді депутатський корпус це не підтримав. Я не розумію, навіщо я зараз маю скласти мандат. Депутати повірили, що я прийшов щось змінювати в місті, – зазначив Дишлюк.

Він додав, що не може самотужки оцінити свою роботу на окрузі, оскільки це буде суб’єктивно. Проте запевнив, що працював на його розвиток.

– Те, що зараз робиться і маніпулюються, для мене це вже не нове. Ми прийшли щось змінювати в міську раду. Але "Самопоміч" не голосує за бюджет, за ПСЕР… Дуже багато кажуть, що я під секретарем Радуцьким. Я хочу наголосити, що я – позафракційний. Тому те, що зараз відбувається, я розцінюю як політичну розправу.

Як повідомляв сайт vikka.ua, черкасців запрошують "звільнити" депутатів-"тушок".

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У селі на Черкащині згоріла хата. Причина – порушення правил безпеки

15 червня до Служби порятунку надійшло повідомлення про те, що у селі Малий Ржавець Степанецької територіальної громади виникла пожежа...

Директори черкаських шкіл зняли кліп для випускників

Директори черкаських закладів загальної середньої освіти привітали випускників зі святом та записали відеосюрприз. Про це пишуть на сторінці Департаменту...

Цікаве:

Як знайти роботу в Черкасах без досвіду: покроковий гайд

Пошук першої роботи може бути викликом, особливо якщо ви...

Черкаські мистецькі школи оголошують набір учнів: як туди потрапити?

Мистецькі школи Черкас запрошують на навчання дітей віком від...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x