НовиниПолісмени затримали банду, яка викрала автівку та скоїла розбій...

Полісмени затримали банду, яка викрала автівку та скоїла розбій на Черкащині

-

- Advertisment -

Українські правоохоронці провели спецоперацію із затримання п'ятьох члени банди, які нападали на підприємців у трьох областях України, зокрема і на Черкащині.

Про це повідомили у прес-службі ГУ НП України у Кіровоградській області.

Так, в листопаді 2015 року в Олександрії Кіровоградської області 60-річний власник ювелірного магазину разом з помічником їхав на роботу. На перехресті дорогу його машині перегородили невідомі на позашляховику. Через хвилину скло заднього пасажирського сидіння опустилося і незнайомець, тримаючи в руках автомат, жестами почав примушувати водія зупинитися. В цей час з джипа вийшов ще один чоловік з пістолетом в руках і відкрив стрілянину в бік лобового скла потерпілого.

Бізнесмен продовжив рух, проте зловмисники стріляли йому вслід. Пізніше потерпілому вдалося втекти від нападників, а злочинці зникли в невідомому напрямку.

Щоб знищити одне з важливих речових доказів, після події нападники виїхали за межі населеного пункту в безлюдному місці і спалили автомобіль, на якому рухалися. Залишки металевих конструкцій і знайшли оперативники.

У відомстві також розповіли, що за допомогою експертів вдалося встановити індивідуальний номерний знак кузова, а потім і власника машини.

Господар позашляховика довірив його товаришеві, а він, у свою чергу, третім особам, які мали продати автомобіль за прийнятною ціною. Таким чином джип виявився в одному з населених пунктів Черкаської області. Його новим користувачем став 38-річний чоловік, неодноразово судимий за розбійні напади та контрабанду наркотиків.

Організатор банди сховав легковик в гаражі, а до своєї групи привернув ще чотирьох людей. Після чого члени ОЗГ стали активно готується до нападу на бізнесмена з Олександрії.

Пізніше правоохоронцям вдалося вийти на слід злочинного угруповання.

Затримання всіх учасників групи проходили в один день, відразу в декількох областях України. Під час обшуку у зловмисників були виявлені і вилучені два автомати Калашникова, три пістолети марок ПМ, ТТ і ІЖ, десятки патронів до цієї зброї, дві гранати РГД-5.

Як з'ясувалося, на рахунку ОЗГ, крім нападу на підприємця з Олександрії, був розбійний напад на пункт обміну валют в Полтавській області, викрадення авто і розбій в Черкаській області. У найближчі дні зловмисники готувалися напасти на підприємця в Івано-Франківську.

За даними фактами відкрито кримінальне провадження.

Тепер чоловікам загрожує до 15 років в’язниці з конфіскацією майна.

Як повідомляв сайт vikka.ua, біля Умані озброєні грабіжники пограбували закарпатських підприємців.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Квітень 2024: рекордне тепло та несподівані зміни в погоді на Черкащині

Квітень 2024 року став найтеплішим місяцем за останні три десятиріччя, перевищивши кліматичну норму на 3º. Про це повідомляє на...

У Черкасах попрощалися з 29-річним навідником

Черкасці провели в останню путь старшого солдата Артема Гензерського. Воїну було 29 років. Про це повідомляє міський голова Черкас...

Цікаве:

Акумуляторні пилососи: змініть свої звичні поняття про прибирання

Не секрет, що у сучасному світі найважливішим ресурсом є...

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x