НовиниЧеркащинаПоліція та волонтери розслідують серійні вбивства тварин на Черкащині

Поліція та волонтери розслідують серійні вбивства тварин на Черкащині

-

- Advertisment -

Жорстока розправа над беззахисними тваринами чи наведення порядку. Днями у Ватутіному загинуло близько 60-ти собак. Ця новина сколихнула соціальну мережу, її поширило у Facebook більше 200 користувачів соціальної мережі. За розслідування справи взялися черкаські волонтери та місцева влада. Подробиці з’ясовував сайт vikka.ua.

Однією з перших про трагедію заявила черкащанка Юлія Данильченко. Вона зазначила, що у місті Ватутіне на Черкащині невідомі масово отруюють собак. Їхні бездиханні тіла не встигають прибирати з вулиць. Місцеві волонтери заявили про нічне чергування і благали про допомогу зоозахисників. Вони написали заяви в поліцію, депутатам і навіть Президенту.

Перший заступник ватутінського міського голови Юрій Кубявка у коментарі сайту повідомив, що наразі до відділу поліції надійшло 4 заяви щодо інцидентів з отруєнням тварин: три від мешканців міста і одна від місцевої влади.

"За інформацією, яку надали нам комунальники, у місті було кілька випадків отруєнь. Всього працівники комунальних служб знайшли трупи близько десятка собак. Можливо, випадків отруєння було й більше, але люди прибрали все самі. Місцеві жителі кажуть, нібито бачили чоловіка, який давав тваринам якісь препарати. Наразі поліція зібрала ці свідчення і тримає нас в курсі", – пояснив посадовець.

Черкаські волонтери шоковані ситуацією, що сталася у Ватутіному, але коментувати ситуацію не поспішають. Посилаються на недостатню кількість інформації щодо інциденту і кажуть, що вже працюють над з’ясуванням подробиць резонансу.

Прес-секретар ГО "Нацкорпус" Яна Бондаренко пригадує, що два роки тому активісти їхньої організації проводили акцію із захисту безпритульних тварин. Чотирилапі тоді страждали від жорстокості людей, були випадки отруєння собак. Тоді на їхню "гарячу лінію" звернулося кількадесят жителів області, мобільна група реагувала на кожне звернення та здійснювала оперативні виїзди, де проводилась превентивна робота та допомога тваринам, що потрапили у біду.

"Люди скаржилися на двірників, які жорстоко поводилися з тваринами, повідомляли нам про сусідів, які виказували наміри травити бродячих псів. Ми виїжджали та проводили роз’яснювальну роботу з ними. Розповідали про кримінальну відповідальність, яка передбачена за жорстоке поводження з тваринами", – пояснює дівчина.

За словами Яни Бондаренко, з тих пір по місту та області резонансних випадків не було. Окрім інциденту у Шполі.

"У Черкасах та області давно не було таких випадків. Десь півроку тому до нас зверталися жителі Шполи і скаржилися на жорстоке поводження їх сусідів із тваринами. Там у приватному секторі з порушенням санітарних та інших норм забивали свійську худобу. Вереск тварин, серед яких були і свині, було чутно навкруги. До того ж від відходів, що залишалися після забою худоби, страждала місцева річка", – зазначає черкащанка.

Вона зазначила, що наразі активісти з'ясовують подробиці справи на місці.

Загалом же відсутність у Черкасах скарг на жорстоке поводження з тваринами не означає, що проблема з ними по місту вирішена. У березні цього року на сайті Черкаської міської ради з’явилася електронна петиція з проханням вирішити проблему з безпритульними собаками.

"Безпритульні собаки цілими зграями бігають по місту, нападають на дітей та дорослих. У напрямку заводу "ЧШК" взагалі страшно ходити. Собаки голодні, кидаються на людей", − зазначила у тексті петиції черкащанка Інна Куйга.

Вона зауважила, що питанням безпритульних собак ніхто не займається, але їх стає більше й більше. Жінка запропонувала відловлювати і стерилізувати таких собак. Потім їх необхідно відправляти в розплідники, де якась дитина зможе собі знайти справжнього друга.

Петиція набрала лише 172 з 250 потрібних голосів. Для збору голосів залишилося 4 дні.

Хто для кого є більшою загрозою – тварини для людей чи навпаки – питання настільки дискусійне, що може стати безнадійним у своєму вирішенні. Можна однозначно казати лише про одне: нецивілізоване та жорстоке ставлення до братів менших не робить честі ані людям, ані суспільству, в якому це відбувається.

Як повідомляв сайт vikka.ua, на Черкащині живе чоловік, який їсть собак.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаські патрульні зупинили водія “під кайфом”, у якого не було права кермування 

У Черкасах патрульні виявили водія автомобіля з ознаками наркотичного сп'яніння та без прав кермування. Повідомляє патрульна поліція Черкаської області. Патрулюючи...

Майже 200 черкаських аграріїв залучили кредити на розвиток господарства

З початку року 197 аграріїв Черкаської області отримали понад 805 млн гривень банківських кредитів на розвиток господарств. Про це...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x