додому Новини Черкащина Поліцейські піймали іноземців, які підірвали на Черкащині банкомат та викрали понад 400...

Поліцейські піймали іноземців, які підірвали на Черкащині банкомат та викрали понад 400 тисяч гривень

0

Правоохоронці розшукали зловмисників, які вночі, 19 травня, підірвали банкомат у селі Шевченкове Звенигородського району та викрали понад 400 тисяч гривень.

Про це повідомляє пресслужба ГУНП в Черкаській області.

Тоді вибух був такої потужності, що частину приміщення, в якому знаходився банкомат та сам термінал, було зруйновано. На місці правоохоронці виявили кепку та кросівки, які, ймовірно, належали зловмисникам. Саме завдяки ним вдалося натрапити на слід підривників. Також стало зрозуміло, що під час вчинення злочину чоловіки травмувалися, адже експерти виявили на місці події сліди крові.

Провівши оперативні заходи та опрацювавши відео з камер спостереження, поліцейські встановили, що до вчинення кримінального правопорушення причетні двоє іноземців, які приїхали до Черкащини з території іншої області на автомобілі "Mercedes" іноземної реєстрації. Після вчинення злочину вони покинули територію нашого регіону. З допомоги колег з інших регіонів вдалося з’ясувати, що один із підозрюваних проживає на території Житомирської області, інший – на Івано-Франківщині. Також було встановлено, що один із підривників був депортований з території України. Однак, у квітні він повернувся під іншим прізвищем.

Правоохоронці затримали зловмисників за місцем їх проживання. Під час санкціонованих обшуків поліцейські виявили гроші, викрадені з банкомату, газовий балон, інструменти, мобільні телефони, наркотики, а також автомобіль, який вони використовували під час вчинення злочину.

Один із затриманих мав тілесні ушкодження, які отримав під час вчинення злочину. Зараз оперативники перевіряють причетність затриманих до скоєння схожих злочинів на території Черкаської та інших областей України.

Затриманим оголошено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених частиною 2 статті 194 (Умисне знищення або пошкодження майна) та частиною 4 статті 185 (Крадіжка, вчинена у великих розмірах) Кримінального кодексу України. Вирішується питання про обрання їм запобіжного заходу. За вчинене, відповідно до санкцій статей, їм загрожує до 10 років позбавлення волі.

Як повідомляв сайт vikka.ua, на Черкащині засудили чоловіка, який зрубав 20 дубів.

 

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version