НовиниПоказали спецтехніку та перерізали стрічку: як у черкаському виші...

Показали спецтехніку та перерізали стрічку: як у черкаському виші відкрили військову кафедру (ФОТО)

-

- Advertisment -

Щоб отримати військово-облікову спеціальність, вже не потрібно їхати за межі Черкаської області. Так, у Черкасах 6 грудня, до Дня збройних сил України урочисто відкрили військову кафедру при університеті ЧНУ ім. Б. Хмельницького.

На офіційне відкриття кафедри завітали очільник області Юрій Ткаченко, голова облради Олександр Вельбівець та директор департаменту військової освіти та науки Міністерства оборони України генерал-майор Ігор Толок. Перед урочистим відкриттям вони оглянули техніку, на якій навчатимуться студенти новоствореної кафедри.

Для формування матеріально-технічної бази кафедри спрямовано понад три мільйони гривень, зокрема за рахунок коштів університету – понад шістсот тисяч, обласного бюджету – 2,5 мільйона. Міністерство оборони України надало навчальну зброю, військове обладнання, техніку і майно.

Для відпрацювання тактичних, вогневих задач планується використання польової навчальної бази Навчального центру Державної прикордонної служби України, з яким укладено відповідну угоду. 

Наразі на військову кафедру набрали вже 120 осіб, а загалом її потужності розраховані на 150 слухачів. Кафедра готуватиме фахівців на таких двох спеціальностях: психологія і бойове застосування механізованих з'єднань, військових частин і підрозділів.

"Був непростий шлях створення кафедри, але підтримка обласної влади і профільного міністерства дали можливість це зробити", – зазначив обласний військовий комісар Євген Курбет.

Він також висловив надію, що підготовленним на кафедрі юнакам та дівчатам не доведеться воювати. Вони будуть стримуючим фактором для агресора.

Водночас Владика Іоан висловив сподівання, щоб тут в подальшому викладали і богослужіння для підготовки капеланів – військових священників.

Довідково: на сьогодні кафедра військової підготовки Черкаського національного університету імені Б. Хмельницького єдина кафедра військової підготовки у ВНЗ Черкащини. Матеріально-технічне та інформаційне забезпечення кафедри розміщується на 4 поверсі навчального корпусу №1 університету (бульвар Шевченка, 81) загальною площею 1038 м.кв. Зайняття проводяться методом "військового дня" – 1 день на тиждень (у нас – субота). Для іногородніх (Київ, Дніпропетровськ), учасників АТО, які перебувають в зоні бойових дій, військовослужбовців-контрактників запроваджений інший режим навчання – від 2 до 6 тижнів поточного семестру навчального року. Термін навчання – 2 роки.

Як повідомляв сайт vikka.ua, на Черкащині з’явилась перша жінка-військовий капелан.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаські поліцейські вилучили у чоловіка більш ніж півкілограма наркотиків

У Черкасах поліцейські вилучили у чоловіка вдома більш ніж півкілограма наркотиків, які він готував до збуту. Повідомляє Поліція Черкащини. У...

У деякі медичні заклади Черкас повернули теплопостачання

КПТМ “Черкаситеплокомуненерго” відновило подачу теплоносія у частину медичних закладів міста Черкаси. Про це повідомляє пресслужба комунального підприємства. Через похолодання керівники...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x