НовиниЧеркащинаПогодні "гойдалки" на Черкащині спричинили нові рекорди врожаю

Погодні "гойдалки" на Черкащині спричинили нові рекорди врожаю

-

- Advertisment -

Погода в цьому році принесла немало сюрпризів аграріям області. Дощів улітку хоч і було мало, але йшли вони вдало. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив начальник Черкаського обласного гідрометцентру Віталій Постригань.

Саме липневі зливи, які нашкодили готовим до збирання озимим зерновим, були досить вдалими для формування врожаю пізніх культур та фруктів. Немало хвилювань завдавали і холодні ночі влітку та "гойдалки" температури і дощів. "Мінус" у такій погоді – грибкові хвороби, "плюс" – нові рекорди врожаю цукрових буряків, соняшнику та кукурудзи. Як наслідок і новий рекорд зерна за роки існування області.

Цілком сприятливо складаються і умови для формування врожаю зимуючих культур наступного року. Зима хоч і рано, але м’яко розпочалась на Черкащині. З початку зимівлі мінімальна температура в повітрі нижче 11° морозу, а на глибині вузла кущіння нижче 4° морозу не опускалась, не створюючи загрозу для перезимівлі.

За прогнозом синоптиків, до кінця листопада очікується мінливий характер погоди. В зимову ідилію погоди – без опадів та з морозами до 13°, корективи внесе південний циклон, який формуватиме погоду Черкащини в період 25-27 листопада. Він зумовить значні коливання температури, посилення вітру та "підкине" чергову порцію снігу. Така погода небезпеки для зимуючих культур не представляє, проте ускладнюватиме роботу комунальних, дорожніх служб, енергетики.

Як повідомляв сайт vikka.ua, вночі на Черкащині зафіксували зимову температуру.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаські поліцейські вилучили у чоловіка більш ніж півкілограма наркотиків

У Черкасах поліцейські вилучили у чоловіка вдома більш ніж півкілограма наркотиків, які він готував до збуту. Повідомляє Поліція Черкащини. У...

У деякі медичні заклади Черкас повернули теплопостачання

КПТМ “Черкаситеплокомуненерго” відновило подачу теплоносія у частину медичних закладів міста Черкаси. Про це повідомляє пресслужба комунального підприємства. Через похолодання керівники...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x